Даниил Медведев показа на Григор Димитров какво трябваше да направи с португалеца Нуно Боржеш на Australian Open (ВИДЕО)


Даниил Медведев показа на Григор Димитров какво трябваше да направи с португалеца Нуно Боржеш на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10141 0

Световният №3 в мъжкия тенис - Даниил Медведев, се класира за 1/4-финалите на първия за годината турнир от календара на "Големия шлем" - Australian Open!

Медведев показа на Гришо какво трябваше да направи

27-годишният руснак се наложи с 6:3, 7:6 (4), 5:7, 6:1 над 26-годишния португалец Нуно Боржеш, който бе отстранил нашия Григор Димитров на 1/16-финалите!

В шестия гейм на първия сет Медведев осъществи пробив, който му бе достатъчен, за да поведе впоследствие с 1-0 при 6:3, макар и реализирайки чак четвъртия сетбол, който му се откри.

Във втората част двамата си размениха по един брейк в седмия и в осмия гейм и после се стигна до тайбрек, който бе спечелен със 7-4 точки от световния №3.

Още: Украинката Даяна Ястремска отстрани Азаренка, Елина Свитолина напусна Australian Open със сълзи на очите (ВИДЕО)

В третия сет Даниил дръпна на Нуно с 5:3, а при 5:4 профука два мачбола и след това окриленият португалец го обърна до 7:5 в своя полза, намалявайки изоставането си до 1-2 сета.

Нуно Боржеш

Медведев обаче бе пълен господар на корта в оказалия се последен четвърти сет - два пробива във втория и в шестия гейм и затваряне на 1/8-финала при 6:1.

Още: Григор Димитров готов още да надгражда, вече мисли за следващия турнир (ВИДЕО)

*На 1/4-финалите в Мелбърн Даниил Медведев ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач (№9), който пък надви Артур Казо от Франция (№122) със 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4 за 2 часа и 26 минути.

Още: "На погребението ми искам той да ме спусне в гроба": Феновете на Григор беснеят заради загубата му от Боржеш

Още: Медведев: Боржеш победи намиращия се в супер форма Григор, това е голямо постижение!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички