Даниил Медведев е на 1/2-финал на Australian Open 2024 след 5-сетова битка с Хуберт Хуркач (ВИДЕО)


Даниил Медведев е на 1/2-финал на Australian Open 2024 след 5-сетова битка с Хуберт Хуркач (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3013 0

Световният №3 в мъжкия тенис - Даниил Медведев, трябваше да изиграе пет сета, но все пак се класира за 1/2-финалите на Australian Open 2024!

5 сета за 4 часа и 3 минути

27-годишният руснак се наложи със 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4 над 26-годишния Хуберт Хуркач (Полша, №9), като двубоят продължи 4 часа и 3 минути!

В първия сет двамата си размениха по един пробив и така се стигна до тайбрек, който бе спечелен от Медведев със 7-4. Във втория Хуркач проби на два пъти подаването на съперника - в първия и в седмия гейм, и изравни сетовете при 6:2.

Още: 23-годишна украинка продължава да пише история на AO 2024 (ВИДЕО)

В третия руснакът набързо поведе с 3:0, след това в осмия гейм пропусна три сетбола, но в деветия си свърши работата на своята ракета и затвори частта при 6:3.

Четвъртият сет започна с брейк за Даниил и ранен аванс от 2:0. В осмия и в 12-ия гейм обаче, Хуберт го обърна с два пробива, за да прати мача в решителна пета част.

Световният №3 осъществи пробив в седмия гейм на петия сет, който му бе напълно достатъчен, за да го класира за 1/2-финалите на AO 2024.

*На предпоследното "стъпало" в Мелбърн Даниил Медведев ще играе срещу победителя от сблъсъка между Карлос Алкарас (№2) и Александър Зверев (№6).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Първи турнир в Европа за годината: Григор Димитров ще "чупи каръка" в търсене на най-добро класиране! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички