Дамир Джумхур: Григор играе под напрежение и заради това, че е от България


Дамир Джумхур: Григор играе под напрежение и заради това, че е от България
Снимка: Getty Images/Guliver

1694 0

Тенисиста Дамир Джумхур направи интересно сравнение между себе си и Григор Димитров и колко трудно понякога е да се справиш с очакванията на хората от страната ти.

"Колкото по-добър ставаш, толкова по-голямо е напрежението. Когато бях №80, исках да остана в топ 100. Когато станах топ 50, исках да продължа да съм там. Винаги има напрежение. Играчите, от които не искаш да губиш, стават повече, когато напредваш в класацията. Същевременно всеки от страната ти очаква огромни резултати. Почнеш ли да мислиш прекалено много за всичко, трудно се отърсваш”, каза Джумхур в интервю за Канал 3. 

"Всички от Балканите сме от малки държави, в които големите успехи са повод за празник. Същото е с Григор Димитров в България. Той е изключително голяма личност. Стигна до №3 в света и може да постигне още повече. Но и заради напрежението в България не му е лесно. Аз съм по същия начин в Босна – винаги искат да побеждавам непрекъснато, което е невъзможно. Знам как е и Новак Джокович в Сърбия. Загуби ли един път, става обект на критика". А ужасните нападки на Сърджан Джокович към Димитров можете да си припомните тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички