Цвети си събра багажа в Прага след драматичен обрат


Цвети си събра багажа в Прага след драматичен обрат

1200 0

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Прага. В мач от втори кръг най-добрата ни тенисистка в момента допусна обрат с 6-3, 3-6, 6-7(1) срещу водачката в схемата Каролина Плишкова.

Цвети изигра изключително стабилен първи сет на свой сервис и не даде дори брейкпойнт на съперничката си. Нашето момиче затвори частта за 33 минути.

Печеливш ретур и непредизвикана грешка на Плишкова позволиха на Цвети да потегли с пробив и във втората част. Нататък обаче, качеството на сервиса на българката спадна и в две поредни подавания чехкинята стигаше до 0-40. А с два брейка наниза серия от пет гейма поред, с която изравни сетовете с 6-3.

Пиронкова влезе в решителния сет с ново 0-40 и загуби подаването си на нула, но психически се задържа в битката и след четири шанса върна пробива за 1-1 с перфектна атака към мрежата. Пловдивчанката подари нов пробив за 3-4 на Плишкова с двойна грешка, но опряна до стената се добра до рибрейк за 5-5. След още два гейма на сметката на сервиращите се наложи тайбрек да реши спора. За съжаление, в него поставанета под №1 в схемата триумфира с категоричното 7-1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички