Цвети Пиронкова не знае що е милост и записа нов успех в Сидни


Цвети Пиронкова не знае що е милост и записа нов успех в Сидни
Снимка: Getty Images/Guliver

3451 0

Невероятният поход на първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова в австралийския мегаполис Сидни продължава! В много емоционален и изключително успешен за Цвети мач тя победи на четвъртфинал чехкинята Барбара Захлавова-Стрицова с 6:4, 6:1. Това означава, че Пиронкова отива на полуфинал, а там ще срещне победителя от мача на поставената под номер две в схемата Петра Квитова с Ярмила Гайдосова. Ако това е Квитова, Пиронкова може да повтори сценария от миналата година, тъй като тогава игра именно с мощната чехкиня на полуфинал, а на финал срещна Анжелик Кербер, която напредва и през тази година уверено от другата страна на схемата. С днешния успех Пиронкова вече има 14 поредни победи в Сидни, като в статистиката влиза и победния ѝ ход от миналата година, когато като непоставена тя грабна трофея.

Типично за женски мач зрителите станаха свидетели на бърз пробив още в началото – в третия гейм, но за нещастие той беше в подаването на Цвети. Българката изигра ужасен гейм, в който не спечели и точка, а по-лошото беше, че не противничката ѝ я надигра, а Цвети допусна серия от грешки. За щастие Пиронкова показа характер и веднага върна пробива, но в седмия гейм нещата отново наклониха към чехкинята – нов пробив за нея, отново след като Пиронкова изостана с 0:40. Отговорът на Цвети не закъсня и тя на свой ред се добра до три поредни точки за пробив в осмия гейм и не чака много, за да се върне в сета и мача – пробив на нула за 4:4 гейма.

Оттук насетне дойде и най-хубавото – серия от четири поредни гейма за Пиронкова, която поведе с 6:4, 2:0. В тези минути нашето момиче се възползва по най-добрия възможен начин от купищата грешки на все по-изнервената Барбара Захлавова-Стрицова, като Цвети спаси и точка за пробив още в началото на втория сет. Все пак чехкинята успя да върне пробива за 1:2 гейма във втория сет, но след това Цвети се превърна в машина и не даде повече нито гейм на противничката, която явно се срина, след като предаде подаването си за 3:1 в полза на Пиронкова с двойна грешка. В шестия гейм българката направи и нов пробив след маратонски гейм, като не се отказа до последно и не позволи на Захлавова-Стрицова да си вземе сервиса, макар че чехкинята имаше няколко възможности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички