Цветана Пиронкова завърши сезон 2015 с трисетова загуба в Москва


Цветана Пиронкова завърши сезон 2015 с трисетова загуба в Москва
Снимка: Getty Images/Guliver

1109 0

Цветана Пиронкова завърши своя сезон по най-тежкия начин, след като българката изпусна победата в първия кръг на "Кремъл Къп" в Москва.

Най-добрата ни тенисистка записа поражение от Ирина - Камелия Бегу след 6:1, 6:7 (2), 1:6 в руската столица. Цвети водеше до самия край на втория сет и на два пъти сервираше за победа в мача, но така и не успя да спечели.

С този двубой мачовете на Цвети за 2015 година приключиха, което ще я остави извън топ 50 в ранглистата на WTA.

Цвети започна двубоя по впечатляващ начин, като се пребори за ранен пробив, въпреки че изоставаше с 15:40 при подаването на своята съперничка. Силната и серия продължи и тя спечели първите 5 гейма преди Бегу да спечели гейм едва при третото си заставане на линията за сервис. Пиронкова затвори следващата част на 15 и спечели с 6:1.

Играта на българската отбеляза сериозен спад в следващата част, в която Бегу откри с гейм на 0 и пробив. Цвети успя веднага да направи ри-брейк и да задържи равенството до 3:3, когато стигна до 2 точки за пробив и успя да поведе с 4:3, а след това и с 5:3.

Бегу обаче впрегна всички сили и успя да остане в мача след поредица от уинъри за 5:5 при подаването на Пиронкова. Двете си размениха по още един пробив, което вкара втората част в тайбрек. За съжаление, нервите на Цвети не издържаха и тя загуби на 2 точки.

За съжаление, Пиронкова не успя да се съвземе от загубата на втория сет и допусна пълен колапс срещу Бегу - 2:6 и отпадане за българката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички