Циципас сломи Федерер и е на финал в дебюта си на Финалния Мастърс


Циципас сломи Федерер и е на финал в дебюта си на Финалния Мастърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1325 0

Стефанос Циципас надигра Роджър Федерер с 6-3, 6-4 и се класира за финала на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон за първи път в своята кариера след около един час и 35 минути битка в "О2 Арена“.

Гръцкият талант бе изправен пред точка за пробив още в първия си сервис гейм, но я отрази, а впоследствие проби своя идол за 2-0. Циципас затвърди брейка и отново показа характер в седмия гейм, когато отрази нови три възможности за пробив пред швейцареца. В крайна сметка, дебютантът в надпреварата затвори успешно откриващата част при седмия си сетбол.

Във втория сет той отново първи проби подаването на по-именития си съперник, но този път Федерер проби веднага. Шесткратният шампион в турнира обаче допусна нов брейк и въпреки открилите се пред него две възможности за връщане на пробива в десетия гейм, Циципас го пречупи при първия си мачбол.

Така, гъркът ще играе в неделния финал за първи път в своята кариера, като негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Доминик Тийм и Александър Зверев. Федерер, от своя страна, пропусна шанса да се бори за седма титла от финалите на ATP. Циципас изравни и баланса в съперничеството между двамата на 2-2 победи. Той надигра по-рано през януари Федерер на Аустрелиън Оупън, докато швейцарецът го надигра в Дубай и Базел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички