Циципас: В София съм, за да спечеля турнира


Циципас: В София съм, за да спечеля турнира
Снимка: Getty Images/Guliver

1615 0

"Дошъл съм тук да спечеля турнира, не играя турнири, за да стигна до втория кръг или до четвъртфиналите", заяви младата звезда на световния тенис Стефанос Циципас, който утре ще започне участието си на Sofia Open с мач срещу германеца Ян-Ленард Щруф.

"Страхотно е да съм в София, това е вторият ми път тук. Този път е по-приятно, защото предният път валеше сняг и беше студено. Сега обаче е страхотно. Наслаждавам се на престоя си тук - хотелът е страхотен, организацията е прекрасна. Хората сякаш се радват, че съм тук и аз много се радвам на тяхната подкрепа.

Нямах много почивка, защото стигнат напред на Australian Open, имах може би 4-5 дни почивка и след това поднових тренировки. Ако трябва да съм честен, не съм възстановен напълно от последния турнир, но знам, че с моята воля и решителност ще имам шанс да се представя добре тук. Обичам да влизам в турнирите без големи очаквания и ако нещата се получат, ще бъде страхотно", коментира пред медиите Циципас.

Той сподели какво е било усещането да победи легендата Роджър Федерер на Australian Open миналия месец. "Чувството бе невероятно, сякаш една моя мечта се сбъдна, след като реализирах мачбола. Имах чувството, че главата ми ще експлодира. Това бе един магически момент, който никога няма да забравя. Да победиш своя идол е специално. Моят идол се превърна в мой съперник, което е нещо хубаво. Сигурен съм, че следващия път, когато се срещнем, ще бъде различно, защото той ще знае какво да очаква и ще бъде подготвен. За такива моменти играя тенис", каза гръцкият тенисист.

Какво сподели Александър Кузманов, който днес отпадна от турнира - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички