България ще бие Унгария и без Гришо, Енев гледал мачове по интернет


България ще бие Унгария и без Гришо, Енев гледал мачове по интернет
Снимка: Getty Images/Guliver

1573 0

"Мачът с Унгария е най-важното тенис събитие за България в последните 10 години и имаме напълно реални шансове да го спечелим", обяви капитанът на България за Купа Дейвис Тодор Енев.

Днес Енев получи наградата за отбор номер 1 на месец юли, след като воденият от него тим победи Люксембург и стигна до плейоф за изкачване в първа група на Евро-африканската зона. "Благодаря, че гласувахте за нас, наистина това е чест, че ние сме отбор на месеца. Благодаря също на целия екип на БФ Тенис, без тях нямаше как да спечелим тази награда. Благодаря на момчетата, че те подходиха абсолютно професионално към този мач с Люксембург и се надяваме да се видим пак в началото на октомври като отбор на месец септември", сподели Енев.

"Мачът с Унгария ще се играе на БНТЦ, на червени кортове, сметнахме, че за нас е най-удобна тази настилка. Вече се готвим за този мач, съжалявам, че момчетата не са тук с мен, и те да получат тази купа, но всички са по състезания и се готвят напълно отговорно за мача с Унгария, който е може би най-важното тенис събитие за България в последните 10 години", коментира той относно двубоя, който ще се проведе между 18 и 20 септември.

"Съставът ще го определя някъде на 10 септември. Изборът не е много голям, така че се надявам всички да могат да вземат участие. Аз съм изпратил покана за участие на Григор и очаквам неговия отговор в най-скоро време. Шансовете винаги са равни за Купа Дейвис, но разбира се, с Григор малко се увеличават. Все пак, напълно реални шансове имаме да победим Унгария, независимо с какъв състав ще излезем", допълни Енев.

"Аз съм наблюдавал няколко мача на техни състезатели по интернет и съм напълно запознат с техните качества, но на корта резултатът почва от 0-0. Ще бъде трудно, но ще се борим", каза още капитанът на България. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички