Бръмбарите в главата на Григор надделяха и той изтърва Мъри (Видео)


Бръмбарите в главата на Григор надделяха и той изтърва Мъри (Видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

2160 0

Крайно нещастно завърши приключението „Синсинати” за най-добрия български тенисист Григор Димитров, който не успя да се възползва от натрупаната умора в световния номер две Анди Мъри и пропусна да вземе престижна победа, след като имаше мачбол. В крайна сметка Димитров загуби с 6:4, 6:7 (3), 5:7 от шотландеца на осминафинал в последния подготвителен Мастърс пред US Open. Това беше шеста загуба за Григор в осем мача с Мъри.

През първите два сета Димитров определено надигра шотландеца, но се оказа, че в т.нар. важни точки увереността на българина страда – и заради крайно неуспешния сезон дотук. Българинът проби още в първия гейм на мача, след бекхенд в аут на Мъри. Димитров продължи с натиска и дори можеше да пробие за 3:0, но при 30:30 във втория сервис гейм на Мъри пресили смач. При 3:1 Димитров стигна пак до два поредни шанса за пробив, както и в първия сет, но Мъри успя да оцелее с типичната за най-добрите упоритост. Това за малко не струва сета на Григор, който при 5:4 беше изправен пред точка за връщане на пробива след зрелищно стоп воле на Мъри, но българинът се събра на сервис и взе своето.

Инициативата в полза на Григор премина и във втория сет, като нашето момче играеше агресивно и притискаше постоянно Мъри. Логично дойде нов ранен пробив на сметката на българина, като при 3:1 в своя ползва се добра до 0:40 в подаването на шотландеца. Пробив тук изглеждаше като сигурен край на мача в полза на нашето момче и той го направи, но вместо да продължи в същия дух, допусна веднага рибрейк за 2:4, като направи двойна грешка на точка за пробив – крайно познато и крайно неприятно. Това подейства страшно на зле на българина, който отново допусна пробив в следващото си подаване – пълен психически крах. Стигна се до тайбрек, където Димитров изпусна нервите си и предаде сета с двойна грешка.

В решителния трети сет българинът набързо изостана с 0:2 гейма, но възкръсна от нищото и отговори с пет поредни гейма! При 5:3, на свой сервис за мача, Григор обаче пак допусна бръмбарите в главата му да заговорят и изостана с 0:40, като за капак пак с двойна грешка предаде сервиса си. 5:4 и сервис на Мъри – Григор си осигури мачбол след фамозен форхенд, един от многото му в мача, но твърде леко го пропиля, което вече явно го отказа съвсем и Мъри завърши пълния обрат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички