Бивш №4 в света: Григор е най-голямата заплаха за Надал и Федерер


Бивш №4 в света: Григор е най-голямата заплаха за Надал и Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

1957 0

Бившият номер 4 в световната ранглиста Джеймс Блейк посочи Григор Димитров като основен конкурент на Рафаел Надал и Роджър Федерер за титлата от Финалния турнир на ATP в Лондон. 37-годишният американец отличи високо представянето на първата ни ракета в последно време, като изтъкна, че според него Григор записва най-добрата година в своята кариера.

„Той направи силни мачове през есента. Определено бях изненадан от ранната му загуба на Ю Ес Оупън от Андрей Рубльов. Но от тогава до сега той загуби единствено от Дел Потро, два пъти от Надал и в оспорвания сблъсък с Иснър в Париж, при който имаше и няколко мачбола. Димитров демонстрира невероятен тенис, благодарение на който достигна до финала в Стокхолм, както и до полуфиналите и четвъртфиналите съответно в Шанхай и Пекин", коментира Блейк.

"Може би през тази година няма толкова много шум около него, но според мен със сигурност това е най-добрият му сезон. За мен нивото на игра, което той демонстрира в момента, изключвам няколко разигравания в мача с Иснър, е наистина много високо. Харесвам Григор и начина му на игра“, допълни още бившият тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички