Битката за топ 10 е ожесточена, но има добра новина за Григор Димитров въпреки разместванията


Битката за топ 10 е ожесточена, но има добра новина за Григор Димитров въпреки разместванията
Снимка: Getty Images

15459 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще си почине през идната седмица, след като взе решение да пропусне турнира в Барселона. Най-вероятната причина е натрупана умора в последните месеци, като първата ни ракета се старае да играе на почти всеки силен турнир, на който може.

Гришо стигна до финала на "Мастърс 1000" в Маями и осминафинала на този на клей в Монте Карло. С пропускането на надпреварата в Барселона ще може да се подготви по-добре за тези в Мадрид и Рим, които ще се проведат в периода от 24-и април до 5-и май и от 8-и до 19-и май съответно. Също така и за най-важния турнир на клей - Откритото първенство на Франция, което ще се проведе между 26-и май и 9-и юни.

Григор Димитров се смъква в позициите, но остава в топ 10

Още: Несериозно: Пратиха Григор Димитров в "трета глуха" - редом до "слабаци" и "анонимници"

Григор е в почивка през идната седмица

Любопитно е дали Григор ще запази позицията си в топ 10. Това със сигурност ще остане така, но може да настъпят някои промени. А това идва от факта, че на финал в Монте Карло са Стефанос Циципас и Каспър Рууд, който е днес от 16 часа.

Рууд ще се изкачи с 4 позиции до №6 в ранглистата, а Циципас ще се завърне в топ 10 няколко седмици, след като изпадна. При положение, че загуби финала, гъркът ще бъде под №9, а ако стигне до титлата, ще бъде под №7. Добрата новина е, че българинът ще остане под №10, като затова помогна и Холгер Руне, който се смъква до 12-ата позиция в ранглистата.

Като цяло, битката за топ 10 се очаква да бъде ожесточена, тъй като от номер 6 до номер 12 играчите са в рамките на 630 точки и са възможни всякакви размествания.

Още: При рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари в Монте Карло

Любопитното е, че преди няколко седмици за първи път в историята нямаше тенисист, който играе бекхенд с една ръка в топ 10, а в понеделник ще има двама такива в лицето на Димитров и Циципас за първи път от 25 октомври 2021, когато в десетката са Циципас и Доминик Тийм. А Григор Димитров записа точката на годината - фамозно изпълнение (ВИДЕО)

Още: Холгер Руне след Григор Димитров: Яник Синер е фаворит, но ще се опитам да го бия! (ВИДЕО).

ЛУД МАЧ! Мръсни номера, епичен дуел, 2 пропуснати мачбола от Гришо - Димитров е аут от Монте Карло (ВИДЕО)

"Как може да го позволиш?": Димитров скочи на съдията заради грозна хитрина на Руне

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички