Белгийско тенис светило: Димитров играе сходно с Федерер и това значи, че Гофен ще го бие!


Белгийско тенис светило: Димитров играе сходно с Федерер и това значи, че Гофен ще го бие!
Снимка: Getty Images/Guliver

2897 0

Въпреки че Григор Димитров изглежда фаворит във финала на Финалния Мастърс в Лондон, в Белгия са на мнение, че шансовете на първата им ракета Давид Гофен също са сериозни. Според бившия белгийски тенисист Филип Деулф Гофен не трябва да се страхува от българина, който преди няколко дни в груповата фаза го отнесе с 6-0, 6-2.

"Гофен не се страхува от Димитров. Резултат като този от миналата сряда няма как да се повтори, атмосферата ще бъде различна, както и напрежението", коментира той пред белгийските медии.

Според него Димитров е фаворит в сблъсъка, но съперникът му се чувства доста комфортно в ролята на аутсайдер.

"Освен това Димитров и Федерер играят подобен тенис: Вчера Гофен показа, че може да се справи с Федерер, така че със сигурност не трябва да се страхува от Димитров, според мен", категоричен бе Диулф.

Белгиецът е бивш номер 39 в света и е първият от тази народност, който влиза в топ 50 на АТР. Той е и първият белгиец, който достига до полуфиналите на турнир от Големия Шлем - през 1997 г. на "Ролан Гарос".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички