АТП обмисля да въведе треньорско подсказване от трибуните по време на мачове


АТП обмисля да въведе треньорско подсказване от трибуните по време на мачове
Снимка: Getty Images

732 0

АТП, която ръководи професионалния тенис при мъжете, обяви, че ще тества „извън-кортово“ треньорско подсказване на Ю Ес Оупън и всички други турнири във втората половина на този сезон. Управляващото звено сподели, че треньорските наставления ще бъдат разрешени от специални седалки по време на мачове от квалификациите и основната схема на турнири, стартирайки от 11 юли.

Словесно и несловесно треньорство ще бъдат позволени само ако не пречи на играта или на опонента, като словесното подсказване ще бъде разрешено само когато играчът се намира в същия край на корта. Сигнали с ръце ще са позволени по всяко време, но треньорите няма да имат право да разговарят с възпитаниците си, когато те напускат корта, без значение от причината.

Наказанията и глобите ще важат за обиди или погрешна употреба на новите треньорски условия. Пробният период ще продължи до финалите на АТП в Торино през ноември. Новината от Мъжкия тур довежда до съвпадане на мъжете с жените, където вече има подобно тестване на треньорските съвети.

Треньорството по време на мачове отдавна предизвиква полемики в тениса, като играчи често се оплакват, когато техен съперник получава указания от своя наставник, независимо че правилникът го забранява от години насам. Няколко треньорски правила бяха изпробвани в спорта в последните години, включително треньорство на корта и чрез използването на слушалки.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички