За рекорден 11-и път Рафаел Надал покори Ролан Гарос


За рекорден 11-и път Рафаел Надал покори Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Gulliver

1923 0

Рафаел Надал спечели 11-а рекордна титла на Ролан Гарос и общо 17-а от "Големия шлем". Испанецът спечели по безапелационен начин след победа срещу Доминик Тийм с 6:4, 6:3, 6:2. За австриецът пък това бе първия финал на турнир от "Големия шлем".

Надал спечели на нула стартовото си подаване в мача, а след това реализира първия си пробив в мача. Тийм обаче успя да го върне моментално, а след това допусна две двойни грешки, но спаси подаването си и изравни резултата. Шестият гейм също бе труден за Тийм, но Надал не успя да реализира два брейкбола. В десетия гейм на срещата при резултат 5-4 за Рафа, той направи пробив на нула и поведе в сетовете.

Вторият започна като началния и Надал поведе с пробив с 2-0, а после го затвърди за 3-0. Опитите на Тийм да върне пробива се оказаха неуспешни и той се оказа достатъчен за Надал да се доближи на сет от победата в мача. Австрийският тенисист се пропука на собствения си сервис в началото на третия сет и Надал поведе с 3-1, после направи нов пробив за 5-2 и спечели собственото си подаване на петата си възможност за шампионска точка, за да сложи край на неравния спор след два часа и 40 минути игра.

32-годишният левичар от Майорка вече има 11-и титли на Ролан Гарос и общо 17 от Големия шлем. Победите му във френската столица вече са 86, а пораженията остават едва две. В хода на Ролан Гарос Надал загуби само един сет - в 1/4 финалите срещу Диего Шварцман. 24-годишният Тийм игра за първи път във финал от Големия шлем. Той пропусна възможността да стане вторият австриец с победа в Париж след Томас Мустер (1995 г). С цялостното си представяне в тазгодишното издание Тийм все пак оправда прогнозите, че може да стане наследник на Рафа и да спечели поне две или три титли на Откритото първенство на Франция.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички