Впечатляващ старт на Григор Димитров в Стокхолм


Впечатляващ старт на Григор Димитров в Стокхолм
Снимка: Getty Images/Guliver

11061 0

Устремилият се към топ 5 Григор Димитров записастрахотен старт на тенис турнира в Стокхолм. Българинът успя да запише успех със 7:5, 7:6 срещу Йежи Янович, реабилитирайки се за загубата преди няколко месеца в Щутгарт на тревни кортове.

Хасковлията сервираше изключително уверено, като не допусна само две възможности за пробив в сервиса си - 15:40 в началото на втория сет, но се защити по брилянтен начин.

Иначе и двамата показаха много сериозна класа при своите сервис геймове, но в 12-ия гейм на първия сет Григор успя да запише късен пробив. Втората част беше решена след тайбрек, в който един минипробив се оказа достатъчен за Григор да спечели със 7:5.

В петъчната програма българинът има тежка задача да се изправи срещу Миша Зверев, който е поставен под №5 в турнира.

ПЪРВИ СЕТ

Григор Димитров спечели жребия и ще изпълнява пръв сервис.

1:0 - Страхотен старт на българина, който взима първото си подаване на 0.

1:1 - Също толкова категоричен сервис-гейм за Янович, който показа отличен първи начален удар и взе гейма на 0.

2:1 - Григор Димитров пръв показа леки колебания и остави Янович да го изравни за 30:30. Последваха обаче два категорични сервиса на българина, който поведе при първата пауза.

2:2 - Полякът игра изцяло на втори сервис в своя гейм, но Григор не успя да се възползва от това, след като сбърка няколко важни удара.

3:2 - Григор затваря пореден силен сервис гейм, след като не даде нито точка на своя съперник.

4:3 - Двамата продължават уверено в своите подавания, като никой не успя да се доближи до своя съперник. Гришо поведе с 4:3 след 3-и гейм на 0.

4:4 - Пореден гейм, в който Григор не може да се нагоди към разнообразната игра на Янович от сервис - гейм на 15 за поляка.

5:4 - Четвърти гейм на 0 в полза на Димитров.

5:5 - И Янович продължава уверено - гейм на 15.

6:5 - Пети гейм на 0 за българина. Той за малко да загуби първа точка на свое подаване от 3-ата част насам, но Янович пропусна минаващ удар и той кацна на линията.

7:5 (пробив) - В последния възможен гейм Григор Димитров стигна до пробив. Той се отчете с два страхотни ретура и влезе в разигравания при 30:30. Янович на два пъти опита да обърне атаката си и прати топката в мрежата - пробив и сет в полза на българина.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Григор допусна леко отпускане и изоставане с 15:30, но в този момент Янович сбърка слайс удар от бекхенд - 30:30. Последва страхотен форхенд по правата за Гришо, а с ас той затвори гейма.

1:1 - Янович си върна увереността и започна отново да натиска Григор Димитров с начални удари - гейм на 15.

2:1 - В подаването на Григор Янович направи брилянтен минаващ удар по диагонала от форхенд за 15:15. Това като че ли разклати иначе уверения Димитров, който изостана с 15:40 след две непредизвикани грешки. Григор обаче не трепна - две прекрасни атаки и директна точка от начален удар му дадоха предимство. И следващата точка беше в неговия актив и той защити подаването си.

2:2 - Гейм на 0 за поляка.

3:2 - Най-накрая силен начален гейм на българина, който също печели на 0.

3:3 - при ситуация 0:30 Янович рискува с отлична къса топка, с която се предпази от изоставане от 0:40. С начален удар по правата той стигна до 30:30, но воле при мрежата в аут все пак даде точка за пробив в полза на Димитров. Янович обаче повече не сбърка - мощни начални удари и 3:3 в геймовете.

5:4 - Поредица от силни геймове на сервис за двамата, като вторият сет прилича почти напълно на първия, с изключение на пропуснатата точка за пробив на Григор.

5:5 - Ситуация 0:30 за Григор Димитров, но отново Янович успя да вкара сервис по правата - 15:30. В следващото разиграване българинът опита минаващ удар по правата от бекхенд, но не сполучи - 30:30. Нова директна точка на поляка му даде аванс от 40:30, а с още един ас взе и гейма.

6:5 - Григор не се разконцентрира от пропуснатата възможност в миналия гейм, като спечели подаването си на 0.

6:6 - Полякът печели на 15 и вторият сет влезе в тайбрек.

7:6 (5) - Пръв до пробив стигна Григор, който успя да принуди Янович да сбърка за 4:2 в своя полза. Това се оказа решаващо за крайния изход, като се оказа единственият минипробив, а Григор затвори сета и мача на свой сервис.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българският тенисист се включва директно в осминафиналите на турнира, след като почиваше в първия кръг като поставен под №1. Това е първи мач за него от надпреварата в Шанхай насам.

Срещу Йежи Янович той има много добър баланс като в 5 мача има 3 победи. Едното поражение на Гришо дойде през 2014 година в Синсинати, а през тази година сензационно Димитров загуби от поляка с 0:2 на тенис турнира в Щутгарт, който се игра на трева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички