Валверду обяви голямата цел на "подобрения" Григор през 2019-а


Валверду обяви голямата цел на "подобрения" Григор през 2019-а
Снимка: принтскрийн

2508 0

Треньорът на Григор Димитров - Даниел Валверду, разкри каква е голямата цел пред екипа през идната 2019 година. Венецуелецът призна, че с първата ракета на България работят върху това той да спечели първия си турнир от Голям шлем.

Валверду бе помолен да коментира възможното изпадане на подопечния му от топ 20 в края на годината. "С процес като този, по който работим в момента, не мисля много за класирането. Ние просто искаме да печелим мачове и Григор да придобие увереност. Най-голямата цел на всички ни е той да спечели Голям шлем след всичко останало", заяви специалистът пред "ATP Radio".

ШАМПИОН НА УИМБЪЛДЪН: ДИМИТРОВ НЕ Е ГОТОВ ДА СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМ ШЛЕМ

"Искаме да подобрим устойчивостта на неговото тяло и играта му. Не просто се опитваме да спечелим няколко турнира, но да го направим по-последователен в дългосрочен план. Трябва да изчакаме да видим резултатите. Като спортист искаме да му дадем най-големите възможности да бъдем на върха дълго време", призна още Валверду.

Той коментира и какво очаква Димитров, след като приключи участието си на Мастърса в Париж. "Той ще има около 10 почивни дни и след това ще се върне на работа. Ще започне подготовката а тялото си, за да е готов за януари. След тези 10 дни ще направим интензивно обучение от 5 седмици, по време на което ще го подобрим физически", посочи Валверду. Повече за това, върху което работят венецуелецът и Андре Агаси четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички