Убедителен старт за Григор в Синсинати


Убедителен старт за Григор в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

4732 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров постигна убедителна победа срещу Фелисиано Лопес в Синсинати с 7:6(5), 6:4. Българинът не остави никакви съмнения, че точно той бе по-класният на корта и благодарение на силната си игра се класира за третия кръг на турнира.  Там ще срещне победителя от битката между Хуан Мартин дел Потро или Мичел Крюгер

Доста завързан бе първия сет, който завърши без пробиви. По-уверената игра на Гришо обаче му помогна в тайбрека да спечели частта. Българинът завърши сета без двойна грешка, за разлика от Лопес, който направи две. Статистиката при асовете също е по-добра за Григор - 7 за него и 5 за съперника му. Още в третия гейм Григор се измъкна от доста деликатна ситуация. Българинът допусна първи шанс за пробив в този гейм при 30:40, но се спаси благодарение на силния си сервис. Най-дългият гейм бе осмият, в който Григор имаше три възможности за пробив, но Лопес измъкна подаването си. След няколко последвали гейма на 0 се стигна до тайбрейк. Григор стигна до мини пробив, след като Лопес прати топката в аут и Григор дръпна с 2:0. Точно той се оказа ключов, тъй като успя да запази преднината си докрай. Григор стигна до три сетбола, като първите две бяха спасени от Лопес, но при своя сервис Гришо не сбърка и затвори сета.

Вторият сет започна мечтано за Григор, като още в третия гейм направи пробив и то без Лопес да спечели точка. Първият по-слаб гейм за Григор бе шестият, в който допусна и първата си двойна грешка. Въпреки това Димитров не допусна пробив и с десетия си ас спаси подаването си.

Ранният пробив бе достатъчен за българина, който не допусна изненади до края на срещата. При последния гейм при 5:4, Григор се възползва от третата си възможност за мачбол и заслужено се поздрави с успеха.

Първи сет

1:0 Добро начало за Григор. Спечели първото си подаване, като даде само точка на Лопес. Григор направи ас при 30:15, а на геймбола не срещна никакви трудности.

1:1 Испанецът също не сгреши при подаването и затвори гейма с ас.

2:1 Григор се измъкна от доста деликатна ситуация. Българинът допусна първи шанс за пробив в този гейм при 30:40, но се спаси благодарение на силния си сервис.

2:2 Гейм на 0 за Лопес.

3:2 До този момент сервисът не изневерява на Григор, който му помогна да затвори гейма на 15. Вече има 5 аса на сметката си.

3:3 В този гейм и Гришо стигна до възможност за пробив, но не се възползва от нея. Минаващият му удар от бекхенд не мина мрежата и Фелисиано измъкна подаването си.

4:3 Димитров изостана с 0:30, но отново главно заради сервиса си записа четири поредни точки и затвори гейма. 

4:4 Най-дългият гейм до момента. Първата ни ракета отново имаше шанс за пробив, този път две - при 40:15. Лопес обаче се концентрира, след като допусна двойна грешка, наблегна на сервиса си и направи три поредни точки. На два пъти бе възстановявано равенството, докато испанецът не допусна втора двойна грешка в гейма, което отново отвори шанс за пробив за Григор, но пак неуспешен. В крайна сметка Лопес измъкна подаването си, след като игра сервис мрежа и воле уинър от бекхенд приключи частта.

5:4 Гейм на 0 за Григор.

5:5 Този път испанецът не се затрудни и бързо затвори гейма си, давайки само точка на българина.

6:5 Нов гейм на 0 за Димитров и си осигури поне тайбрек.

6:6 Още един гейм без разигравания и на 0, спечелен от Лопес.

7:6 (5) Григор стигна до мини пробив, след като Лопес прати топката в аут и Григор дръпна с 2:0. Точно той се оказа ключов, тъй като успя да запази преднината си докрай. Григор стигна до три сетбола, като първите две бяха спасени от Лопес, но при своя сервис Гришо не сбърка и затвори сета.

Втори сет

0:1 Лопес стартира успешно втория сет и печели първото си подаване на 0.

1:1 Григор изоставаше с 0:30, но успя да навакса преднината и да спечели подаването си.

2:1 (пробив) Най-сетне се стигна до пробив в срещата и то в полза на хасковлията. Той прави изключително убедителна игра на мрежата и успя да запише пробив на 0.

3:1 Девети ас и Григор затвърди пробива си.

3:2 Лопес допусна изоставане с 30:0, но отново показа характер и не остави повече точки на Григор, печелейки подаването си.

4:2 От 15:40 Димитров измъкна подаването си. В този гейм той направи първата си двойна грешка в мача, но и ас №10.

4:3 Гейм на 0 за испанеца.

5:3 Бърз гейм и за Григор

5:4 Лопес спаси мачбол и се задържа в мача.

Преди двубоя

Испанецът започна в турнира с победа в два сета срещу корееца Хьон Чун - 7:6 (5), 6:1. Първата ни ракета и испанецът имат общо 4 двубоя помежду си, като си делят по две победи. Двамата се срещнаха и през този сезон на турнира от категория 500 в Куинс, където бъдещият шампион Лопес победи нашия с 2-1 сета.

Победителят от мач ще срещне Хуан Мартин дел Потро или Мичел Крюгер, които играят във втория мач на Grandstand. На този турнир се възлагат големи надежди за силно представяне на българина, тъй като голяма част от водещите тенисити няма да участват. Последният обявил, че няма да участва заради контузия, е Милош Раонич. Освен него се отказаха Анди Мъри, Роджър Федерер, Марин Чилич и Кей Нишикори, а Новак Джокович и Стан Вавринка ще пропуснат всички турнири до края на годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички