Грешки, ниска концентрация и никаква постоянност - №71 в света изхвърли Григор Димитров


Грешки, ниска концентрация и никаква постоянност - №71 в света изхвърли Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

14947 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължи със слабата си форма и беше изхвърлен рано-рано от тенис турнира във Виена, който можеше да върне шансовете му за класиране на Финалите на ATP в Лондон. Световният №71 Михаил Кукушкин спечели с 6:4, 4:6, 6:4 срещу бившия №3 при мъжете и заслужено се класира напред.

След първоначален силен старт на сервис процентът на начален удар на Димитров рязко спадна и първия сет беше на сметката на Кукушкин заради невъзможността на Григор да спаси всички брейк-точки, допуснати от негова страна. Във втория сет това продължи с пълна сила, но някакси българинът оцеля и нанесе тежък удар по съперника, пробивайки го в самия край на сет №2 .

Рано-рано Димитров предаде психологическото предимство и беше пробит още в първия гейм. В последната част на мача Димитров имаше цели 3 шанса да върне пробива и да изравни, но той пропиля и тях.

За статистиката остават цели 18 шанса, допуснати от Григор за пробив и, въпреки че спаси 16 от тях, той остави много сериозни съмнения за това на какво ниво е началният му удар. Непредизвиканите грешки бяха повече от 40, а двойните грешки - точно 11.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Мачът се бави заради двубоя Хачанов - Новак, който приключва всеки момент. В 18:00 часа българско време се очаква да почне срещата на българския състезател!

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ

ТРЕТИ СЕТ

0:1 (пробив) - Ужасяващо начало и 0:40 за Кукушкин. Димитров защити два пъти брейк точките за съперника, но при последната сбърка от бекхенд и предаде първия гейм.

0:2 - Димитров не падна духом, а напротив. Запази самообладание и още в следващия гейм се добра до 0:30 и изглеждаше, че може да стигне до ре-брейк. При 15:30 той принуди съперника си да сбърка и стигна до две точки за връщане на пробива. Той обаче прие прекалено защитна позиция при 30:40 (след ас на Кукушкин) и в крайна сметка сбърка от бекхенд - равенство. Последваха нови две грешки на Димитров и гейм за Кукушкин.

1:2 - Димитров набързо поведе с 40:0, но отново внесе напрежение с две непредизвикани грешки. Все пак той съумя да вземе следващата точка и да намали резултата.

1:3 - Димитров отново поведе, но прекалено честите непредизвикани грешки нямаха край и Кукушкин се защити след труден гейм на 30.

2:3 - Две неточности на Григор и 0:30 за казахстанеца. Григор прати форхенд в аут за 0:40. С добре построени атаки той намали до 30:40, а след това прати истинска бомба от сервис - равенство. Последва двойна грешка и нов шанс за Кукушкин но Димитров с отличен сервис (40:40) и убийствен бекхенд (предимство) успя да поведе. Той също обаче не успя да затвори гейма, пращайки форхенд в аут - поредно равенство. На три пъти Димитров не успя да затвори гейма, допускайки много сериозни грешки при атаките си (най-вече при стоп воле от бекхенд), и даде ново предимство на съперника си. Този път не сбърка волето и отново изравни. Солидна комбинация от сервис и форхенд и аут от ретур на Кукушкин сложиха край на най-дългия гейм до момента.

2:4 - 15:30 за Димитров след отлична акция, в която разходи съперника си по целия корт. Красивата атака беше последвана обаче от ужасяващ форхенд, излязъл с 2 метра в аут. И следващите две точки влязоха в актива на Кукушкин.

3:4 - Първи гейм на 0 за Димитров от първия сет насам.

3:5 - Кукушкин отговаря също толкова уверено.

4:5 - Гейм на 30 за Димитров.

4:6 - Страхотно представяне на българина и 3 точки за връщане в мача. Гришо игра спокойно в разиграванията и Кукушкин допусна две непредизвикани грешки, а с прекрасен минаващ удар Димитров си осигури 3 точки за пробив. Първият брейк-пойнт беше спасен, а при втория Димитров игра страхотно до момента, в който не удари топката с рамката на ракетата. Последва и 3-а поредна грешка - равенство. Два поредни удара на Димитров в мрежата дадоха победата на Кукушкин.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Две точки за пробив в самото начало на втория сет. Кукушкин записа 3 поредни точки след отлични атаки, като Димитров успя да спре серията на съперника си, а след това да се възползва от грешка на казахстанеца и да изравни - 40:40. Това го вдъхнови и следващите две точки бяха спечелени безпроблемно.

1:1 - Гейм на 15 за Кукушкин.

2:1 - Кукушкин допусна няколко непредизвикани грешки, благодарение на които Димитров поведе с 40:15. Българинът обаче допусна двойна грешка, а след това Кукушкин направи мощна атака от бекхенд при ретур - равенство. Още една двойна грешка даде предимство на Кукушкин, но Димитров, макар и от много трудна позиция, успя да се защити въпреки "опита"  на мрежата да "донесе" точката на казахстанеца - равенство. Спасяването на гейма вдъхнови Гришо и той взе и следващите две точки.

2:2 - Най-накрая и точка за пробив в полза на Димитров, който от 30:15, обърна до 30:40. За съжаление, ретурът му беше слаб и Кукушкин изравни. Силни атаки на съперника в следващите две точки му гарантираха и спечелването на гейма.

3:2 - С перфектен минаващ удар Кукушкин отново си гарантира точка за пробив пр 30:40, въпреки че Гришо водеше в разиграванията. Григор успя да неутрализира и този опит за брейк. Следващите атаки на Кукушкин не намериха очертанията на корта и Димитров отново се защити.

3:3 - Само 1 точка успя да реализира Димитров при подаването на Кукушкин.

4:3 - При 40:15 Кукушкин записа нови два уинъра и за пореден път не позволи на Димитров да спечели спокойно подаването си. Той отново трябваше да отразява точка за пробив, но записа 3 поредни отлични атаки и начални удари, с които спечели.

4:4 - Шанс за Димитров, който поведе с 0:30 за пръв път при подаване на Кукушкин, но не успя да се възползва, падайки след 4 поредни точки на съперника си.

5:4 - Дежа-ву за Григор, който отново от 40:15 позволи изравняване. Двойна грешка даде нов шанс за Кукушкин да пробие, но уверена атака на Димитров предотврати това. Последва отлична комбинация от серивс по дългия диагонал и атака в обратното поле и ас за 5:4.

6:4 (пробив) - 0:40 за Григор Димитров след две грешки на Кукушкин и една невероятно спасена къса от българина. При първите две Кукушкин не остави шанс на българина, но при третата той вдигна топката повече от необходимото и позволи на Димитров да атакува от форхенд по правата - точка за Димитров и спечелване на сета.

ПЪРВИ СЕТ

Григор Димитров спечели жребия и ще сервира пръв в срещата.

1:0 - Българинът стартира чудесно на сервис и безпроблемно впечели подаването си на 0.

1:1 - Няколко ретура в аут от страна на Димитров и Кукушкин също записа безгрешен гейм на своята сметка.

2:1 - Първа двойна грешка за Димитров още в гейм №3. Той поведе с 40:15, но след това съперникът му се отчете с брилянтен лоб, а в последствие успя дори да изравни - 40:40. С перфектен ретур Кукушкин стигна до точка за пробив, но след това сбърка сравнително лесен бекхенд, пращайки топката в мрежата - второ равенство. Григор се отчете поред с ас и двойна грешка за равенство №3, а се стигна и до точка №2 за пробив след аут от бекхенд. Най-накрая геймът приключи след солидна серия на Димитров от сервис и атака при мрежата за последната точка.

2:2 - Нов безпроблемен гейм на 0 за Кукушкин.

3:2 - Димитров поведе с 40:0, но след това Кукушкин реализира уинър, последван от двойна грешка и много силна атака от форхенд - равенство. Два силни сервиса обаче помогнаха на Димитров да се справи.

3:3 - Този път Григор записа точка в подаването на своя съперник, но нищо повече.

3:4 (пробив) - Димитров откри сета с две непредизвикани грешки - 0:30. Той спря пропадането си с ас, но след това отново прати бекхенд в мрежата - 2 точки за пробив в полза на Кукушкин. Последва форхенд в аут и гейм за казахстанеца.

3:5 - Безпроблемен сервис гейм за Кукушкин.

4:5 - Гейм на 15 за Димитров.

4:6 - Отново никакви проблеми за Кукушкин - гейм на 0 и победа в първия сет!

Преди мача

За последно Григор Димитров игра на турнира в Пекин, когато загуби от Душан Лайович. Преди началото на турнира в австрийската столица, хасковлията заяви, че е уверен в представянето си на турнира.

Срещу него се изправя казахстанеца Михаил Кукушкин. Двамата имат два мача по между си, като първо Григор печели на Мастърс-а в Маями с 2:0 сета, а три години по-късно Кукушкин печели на US Open с 3:2 сета. Гледай на живо Григор Димитров срещу Михаил Кукушкин само по MAX Sport 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички