Свободното падане на Григор Димитров продължава


Свободното падане на Григор Димитров продължава
Снимка: Getty Images/Gulliver

8786 0

Григор Димитров продължава пропадането си след страхотния старт на сезона през 2017 година. В сряда родният тенисист отпадна за 3-и пореден път в първия мач на турнир и записа 4-а поредна загуба, след като допусна обрат от 6:4, 3:6, 2:6 от Ян-Ленард Щруф.

Германецът не трябваше да даде съпротива на българина, след като хасковлията имаше пълен превес над него в първия сет. Последва обаче жесток спад в играта на Григор, който загуби втория сет, а в третия беше тотално неузнаваем, допускайки над 10 непредизвикани грешки. Това доведе до два пробива за неговия съперник и заслужена победа за Щруф.

ТРЕТИ СЕТ

1:0 - Категоричен старт на 0 за Григор Димитров

1:1 - Перфектният днес форхенд на Щруф го спаси от атакит на Григор Димитров, който имаше шанс да стигне до пробив, но беше неутрализиран от добрата игра на германеца и мощните му атаки.

2:1 - Димитров изостана с 0:30, но успя да обърне до 40:30. Грешка от форхенд даде шанс на Щурф при 40:40, но Гришо записа два страхотни уинъра.

2:2 - Поредица от грешки на Гришо не му позволи да търси пробив при леко колебливата игра на Щруф след кратката почивка.

2:3 (пробив) - Поредни неточности в играта на Димитров. Григор изостана с 0:30, но Щруф прати топката в аут при лесна атака. Германецът обаче стигна до точка за пробив, след като успя да се спаси с невероятен лоб от неудобна позиция, гарниран с форхенд по диагонала. Димитров се защити при първата възможност, но след това прати топка в мрежата от бекхенд - нов шанс за съперника му. Последваха двойна грешка и форхенд в аут - 2:3 и пробив за съперника му.

2:4 - Григор имаше добри шансове да направи контра-брейк, но продължи с гршеките си - гейм на 30.

2:5 (пробив) - Играта на Димитров тотално рухна, след като редицата му грешки доведе до нова точка за пробив на германеца. Топка в аут от бекхенд на българина донесе втория пробив в сета.

2:6 - Щруф нямаше трудности да затвори мача и се поздрави с първа победа над Гришо в своята кариера.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Гейм на 30 за Щруф, който започна по-добре от първия сет.

1:1 - Труден гейм на 30 за Димитров, който обаче беше уязвим в моментите,  които германецът правеше добър ретур.

1:2 - Нов уверен сервис-гейм за Щруф, този път на 15 след сбъркано воле при мрежата.

1:3 (пробив) - Очакваното се случи. По-добрата игра на германеца продължи и той стигна до пробив, позволявайки на Гришо да стигне само до 1 точка в своето подаване.

1:4 - Димитров имаше шанс да върне пробива, след като поведе в подаването на Щурф, но съперникът на хасковлията взе частта на 30.

2:4 - Гришо спря пропадането си и се задържа на пробив разсстояние от съперника си.

2:5 - Гейм на 0 за Щруф.

3:5 - Димитров остана в сета с добър начален удар и спечели на 15.

3:6 - Хасковлията се добра до ситуация 30:30, но германецът отново показа отличен форхенд и принуди родния талант да сбърка. Още първият сетбол беше реализиран и Щруф изравни.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 (пробив) - Щруф започна на сервис, но Григор влезе по-добре в първите разигравания, а с атака при мрежата поведе с 0:30. Германецът изравни със силен сервис и минаващ удар, но Димитров стигна до точка за пробив след аут на съперника. Ретурът на Гришо, за съжаление, изелзе в аут. Два поредни аута на Щурф обаче позволиха на българина да пробие.

2:0 - И следващият гейм беше много оспорван. Равенството при 40:40 се задържа на няколко пъти, но с добра атака и силен сервис Григор затвърди пробива си.

2:1 - Най-бързият гейм в мача до момента. Щруф печели на 15.

3:1 - Категоричен отговор на Григор с гей на 0.

3:2 - Германецът допусна няколко грешки, но все пак успя да вземе подаването си на 30.

4:2 - Леки проблеми за българина, който допусна две непредизвикани грешки, с които Щурф поведе с 15:30. Страхотна серия от атаки и сервиси обаче помогна на Димитров да спечели 4-и гейм на своята сметка.

4:3 - Без трудноси за германеца в 7-и гейм от мача. Той спечели на 30, но водеше през цялото време.

5:3 - Щурф определено играеше по-добре в последните минути и това доведе до две точки за пробив в полза на германеца. Димитров обаче показа здрави нерви - два уинъра и атака при мрежата, с което той записа 4 поредни точки и стигна до 5:3.

5:4 - Гейм на 15 за Щруф, но Григор сервира за победа в първия сет.

6:4 - Пробивът в първия гейм се оказа достатъчен на Григор да спечели сета. Въпреки че нямаше добра успеваемост при първи сервис, Димитров не трепна при 30:30 и остави съперника си да сбърка на два пъти.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Германецът Ян-Ленард Щруф е първият съперник на поставения под номер 8 в турнира българин.

До сега Димитров и Щруф са срещали два пъти и българинът може да се похвали със стопроцентова успеваемост срещу съперника си. Имат един мач помежду си на ниво АТП - през 2013 на турнира в Стокхолм, който се играе на хард в зала. Там Григор спечели леко с 6:1, 6:3.

Другият двубой помежду им е през 2010 година на най-ниското ниво на мъжкия тенис - Фючърс. На турнир в Германия Димитров отново е победител - 7:5, 7:5.

Организаторите решиха това да бъде последният мач от днешната програма на централния корт. Преди това там изиграха срещите си Стан Вавринка, Анди Мъри и Рафаел Надал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички