Труден, но все пак победен старт на Григор Димитров в Монте Карло


Труден, но все пак победен старт на Григор Димитров в Монте Карло
Снимка: Getty Images/Guliver

17035 0

Световният №5 в мъжкия тенис Григор Димитров стартира много трудно, но все пак успешно в Мастърс турнира в Монте Карло. В първия си мач за турнира българинът трябваше да обръща мача си срещу Пиер-Юг Ербер, печелейки след 3:6, 6:2, 6:4 след близо два часа и половина игра на Централния корт.

Димитров разочарова в първия сет, след като допусна ранен пробив, а играта му не вървеше изобщо. Той обаче успя да излезе от дупката, в която беше изпаднал, и смачка своя съперник във втория сет - 6:2.

Опитът на Димитров си каза думата и той пръв стигна до пробив в заключителната част. Ербер изненадващо успя веднага да направи "рибрейк", след като Гришо допусна три непредизвикани грешки. За щастие, това не разколеба Димитров, който успя да пробие при 30:40 в следващата част и този път не изпусна мача от контрол.

Григор допусна много брак в играта си, а освен това допусна и 4 двойни грешки при само 2 аса. За щастие обаче класата и опитът му помогнаха да направи пълен обрат в мача.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 - След опустошителния втори сет, Григор поведе с 0:30 още на старта на решаващата част. Ербер обаче успя да обърне тотално развоя и стигна до точка за гейма, спечелена с отличен форхенд по диагонала.

1:1 - Безпроблемен сервис гейм за Григор, който печели на 15 след няколко блестящи изпълнения на бекхенд.

1:2 - Отлично представяне и на Ербер, който също печели на 15.

2:2 - Поредицата от силни изяви на сервиращите продължи, след като Димитров взе подаването си отново на 15.

3:2 (пробив) - Световният №5 поведе в частта с перфектен минаващ удар от бекхенд, а след това и с 0:30. Ербер, подебно на първия гейм, съумя да изравни с добре пласирани сервиси, но при 30:30 Димитров вкара отличен ретур и принуди съперника си да сбърка - точка за пробив! Следващият ретур на Димитров обаче изелзе в аут - равенство. Ербер изпусна 3 шанса да затвори гейма и накрая Григор успя да го накаже - при предимство в своя полза Димитров атакува при мрежата, а лобът на Ербер не се получи - пробив за Григор Димитров.

3:3 (пробив) - Димитров не успя да затвърди пробива. Грешките в играта му се завърнаха и при 30:40 той прати форхенд с 50 сантиметра в аут.

4:3 (пробив) - Две точки за пробив в полза на Григор Димитров. Първата обаче беше отразена, след като Ербер успя да спаси къса топка от ракетата на българина. При втората Ербер прати топка от бекхенд в мрежата - нов пробив за българина.

5:3 - Димитров успя да затвърди втория си пробив. Той показа нерви и, въпреки че загуби първата точка, взе следващите 4.

6:4 - Григор спечели последния гейм на 0 и успя да вземе мача!

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Отличен старт на Димитров от сервис и гейм на 0. Димитров вкара 3 първи начални удара и не допусна нито една грешка в двете разигравания, в които влезе.

1:1 - Лесен гейм на 15 и за френския представител.

1:2 (пробив) - Първи проблеми за Григор в мача. Ербер се нагоди към втория сервис на Димитров и поведе с 15:30, но Григор се защити с отличен уинър от форхенд по правата, последван от ас - 40:30. Втори уинър на Ербер от бекхенд ретур изравни резултата, а това беше последвано от двойна грешка - първа точка за пробив. Димитров прати форхнед в мрежата и беше пробит.

1:3 - Гейм на 15 в полза на френския представител.

2:3 - Втори гейм на 0 в полза на Димитров.

2:4 - Грешките на Григор зачестиха и Ербер нямаше никакви проблеми в своя сервис гейм, печелейки го на 15.

3:4 - Гейм на 0 в полза на българина.

3:5 - 3 непредизвикани грешки на Димитров и нов гейм в полза на световния №82.

3:6 (пробив) - Отново проблеми за Григор, който изостана с 15:30, а първият сервис продължи да не влиза. Последва атака от форхенд в мрежата и две точки за пробив в полза на Ербер. Още в слеващото разиграване Димитров беше пробит за втори път.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Ербер взе комфортно първото си подаване на 15.

1:1 - Уверено начало и за Димитров, който спечели на 15 своя сервис гейм.

1:2 - Страхотен старт на българина, който с две излизания на мрежата успя поведе с 15:30. Французинът изравни с перфектно стоп воле, но след това удари топката с рамката на ракетата си при форхенд - първа точка за пробив в полза на Димитров. Тя обаче беше отразнеа след сервис-мрежа от Ербер. Непредизвикана грешка на французина позволи на Гришо да атакува за втори път, но ретурът му излезе с един метър в аут - второ равенство. Следващите две точки също влязоха в сметката на Ербер и той защити подаването си.

2:2 - Григор позволи на Ербер да го изравни, въпреки че поведе с 40:15. След добър кик-сервис и грешка на французина Димитров изравни за 2:2.

3:2 (пробив) - Шанс за световния №5. Ербер допусна две непредизвикани грешки и изостана с 15:40. Димитров изигра уверено следващата точка и от бекхенд французинът сбърка и беше пробит.

4:2 - Увереността в играта на Димитров изглежда се завърна и той успя да затвърди пробива си с гейм на 15.

5:2 (пробив) - 0:30 за Григор, и то след каква точка! Ербер се виждаше победител след страхотна къса, но в последния момент Димитров успя да я спаси с върха на ракетата си и реализира точка. Двамата си размениха следващите две точки и Григор получи нови два шанса за пробив. При втората възможност Димитров не сбърка и проби за втори път.

6:2 - Играта на Ербер тотално рухна и Григор спечели на 0 гейма след 3 грешки на съперника.

Преди мача

Григор Димитров излиза за първи път на сингъл на червено този сезон, а вчера хасковлията заедно с Давид Гофен постигнаха победа в надпреварата на двойки. Днес Гришо ще играе срещу непознат съперник. Двамата с Ербер не са се срещали до момента, като противникът заема 82-о място в мъжката ранглиста.

През миналата година Григор отпадна в трети кръг, след като загуби от Ян-Ленар Щруф с 6:4, 3:6, 2:6. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички