Експресно: Димитров даде само 4 гейма на старта в Индиън Уелс


Експресно: Димитров даде само 4 гейма на старта в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

10754 0

Григор Димитров започна по категоричен начин участието си на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, след като разби Михаил Южни с 6:4, 6:0 в мач от втория кръг на надпреварата.

За малко повече от час той стигна до ценната победа, която дойде след 3 седмици, в които Димитров не беше играл в нито един турнир.

Това си пролича в първия сет, когато Гришо изпусна аванс от пробив, но все пак успя да стигне до брейк за 6:4. В следващата част той беше абсолютно безкомпромисен и взе сета на 0.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор Димитров откри двубоя с ас. Последваха три поредни грешки на руснака и гейм на 0 в полза на българина.

2:0 (пробив) - Южни имаше проблеми при първото си подаване и Димиртов се възползва от това, повеждайки с 15:30. Последва ново разиграване, в което бекхендът на руснака не издържа и две точки в полза на Григор. С двойна грешка 34-годишният тенисист предаде гейма.

2:1 (пробив) - При 40:15 в полза на родния представител, той получи страхона възможност да затвори гейма с атака при мрежата. Волето му се озова в мрежата, а след това Южни се добра до равенство с атака по бекхенд правата. Димитров си извоюва предимство, но допусна двойна грешка и прати форхенд в аут - първа точка за пробив в полза на Южни. Втори форхенд в аут означаваше и връщане на пробива.

2:2 - Атаките на българина продължиха да не намират целта и в следващите минути. Това помогна на Южни, които си върна увереността и взе подаването си на 15.

3:2 - Бърз гейм на 0 в полза на Димитров.

3:3 - Южни успяваше да върне атаките на Гришо достатъчно, че да накара Димитров да допусне непредизвикана грешка - няколко атаки в аут и ново равенство след гейм на 15.

4:3 - Поставеният под №12 в схемата роден представител имаше проблеми, след като изостана с 15:30, но успя да се стегне и да прати няколко добри сервиса и атаки, осигурили му спечелването на следващите 3 точки.

4:4 - Двойна грешка на Южни изравни играта при 30:30 в осмия гейм, но руснакът се защити страхотно с уинър по правата. Стигна се и до 40:40, но Южни издържа срещу атаките на българина.

5:4 - Гейм на 30 за Димитров.

6:4 (пробив) - Южни се пропука в момента, в който трябваше да сервира за оставане в сета. Той допусна две непредизвикани грешки, които дадоха аванс от 15:40 на Григор. Нов удар в мрежата означаваше и сет в полза на Димитров.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Страхотно начало и гейм на 0 в полза на 25-годишния тенисист.

2:0 (пробив) - Загубата на първия гейм разсея Южни, който сбърка няколко лесни топки - 15:40 за Григор Димитров. Българинът обаче пропиля и двете точки, които се откриха пред него за пробив. След няколко равенства Южни допусна две поредни двойни грешки - нова брейк точка за Димитров. Съперникът му обаче построи добра атака при мрежата и се защити. На два пъти руснакът не успя да затвори гейма заради слабия си сервис, а освен това позволи 4-а точка за пробив. Този път Димитров направи всичко по силите си, отразявайки няколко страхотни удара на Южни, но накрая беше париран с лоб - 8-о равенство в гейма. При 5-ата точка за пробив в полза на Гришо обаче Южни прати удара си в мрежата.

3:0 - За разлика от първия сет, този път българинът затвърди пробива с гейм на 0.

4:0 (пробив) - Южни имаше идеална възможност да стигне до бърз гейм на 15, но Димитров не позволи това. Той позволи да връща добре и принуждашвае своя съперник да греши - равенство, а след това и точка за пробив. Южни обаче успя да атакува с контрапие - 40:40. Аут и топка в мрежата обаче осигуриха втори пробив в сета.

5:0 - Димитров взе и следващото си подаване на 0.

6:0 (пробив) - Съпротивата на Южни беше нулева и Димитров отново проби, този път на 15.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българинът е сред най-добре представящите се тенисисти през 2017 година, като до момента има две титли (Бризбън и София), а освен това достигна до полуфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Гришо е считан за един от фаворитите в турнира, особено след като Анди Мъри изненадващо отпадна от надпреварата. Срещата на Димитров ще започне след края на двубоя на Йоана Конта срещу Каролин Гарсия.

Срещата, предхождаша мача на Гришо, приключи и двамата скоро ще излязат на корта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички