Студен канадски душ за Григор Димитров в Шанхай


Студен канадски душ за Григор Димитров в Шанхай
Снимка: Getty Images/Guliver

2502 0

Неприятна загуба записа първата ни ракета при мъжете Григор Димитров в мач от втория кръг на турнира в Шанхай. Григор загуби с 5:7, 6:7 (2) от канадеца Васек Поспишил в момент, когато изглеждаше във форма да направи нещо по-значимо.

На пръв поглед мачът трябваше да е по-лесен за Димитров, който до този момент беше играл три пъти с Поспишил и в трите случая не беше загубил дори сет, камо ли цял мач. Оказа се обаче, че предварителните очаквания не се покриват с действителността.

Пръв в мача удари Поспишил, който проби за 0:2 гейма, след като Григор направи двойна грешка. Димитров обаче върна пробива в петия гейм, като и там двойна грешка се оказа решаваща. Направи я канадецът за 15:40, а след това българинът успя да го свари неподготвен на мрежата още на първата точка за пробив.

При 5:5 гейма абсурдна грешка на Поспишил от форхенд воле на мрежата даде скрит сетбол на Димитров, но канадецът се спаси с мощен сервис. При 5:6 и сервис на Григор, дойде и доста сериозна грешка в преценката на българина – той опита да играе контрапие от форхенд, Поспишил обаче го очакваше и контрира успешно, а след това ядосаният Григор изгърмя бекхенд по диагонала с всичка сила, но с малко в аут – 5:7 и сет за канадеца.

Във втория сет пръв до точка за пробив стигна Димитров – при 3:3 гейма. Това стана след страхотна поредица от сечени бекхенди и завършващ лифтиран минаващ бекхенд. Поспишил обаче се спаси със силен сервис на бекхенда на Григор. Това се оказа и единственият шанс за пробив в сета изобщо.

Логично се стигна до тайбрек и там Поспишил пръв направи минипробив, за 2:1 точки, след невероятен форхенд от движение с пълно разтягане. Канадецът направи втори минипробив за 5:2 точки, след като отлично тръгна към мрежата, използвайки форхенда си. Това беше краят, след като Поспишил с лекота взе следващите си два начални удара и затвори мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички