Шок за Григор Димитров на старта на сезона на трева


Шок за Григор Димитров на старта на сезона на трева
Снимка: Getty Images/Guliver

5129 0

Григор Димитров започва изключително слабо сезона на трева, след като пропусна златна възможност да спечели турнира в Щутгарт, отпадайки още в първия кръг.

Поставеният под №2 в схемата тенисист допусна поражение с 6:7 (4), 3:6 от Йежи Янович в първия им сблъсък на подобна настилка. Така той няма да се възползва от отпадането на Роджър Федерер снощи от Томи Хаас.

Димитров загуби само 1 точка по време на своя сервис гейм изобщо в първия сет, но се пропука в тайбрека, където допусна два пробива и загуби.

Във втория сет при 3:3 той имаше цели 3 точки за пробив, но не съумя да се възползва, а веднага след това Янович на свой ред го проби при първата си възможност. Янович затвори сета убедително и спечели в два сета.

ВТОРИ СЕТ

0:1 Безпроблемно начало за Янович във втория сет, като даде само точка на Григор.

1:1 Първа двойна грешка за българина, но въпреки нея не срещна трудности в гейма. 

1:2 Бърз гейм на 0 за Янович.

2:2 Димитров също спечели лесно подаването си и не даде точка на съперника. 

2:3 Бързите геймове продължават. При първата точка на поляка Григор поиска оспорване, но топката бе в аут. След два ретура в аут и отново 40:0.

3:3 Отново без почти никакви разигравания и отново равен резултат.

3:4 Григор изпусна страхотен шанс за проив и пропиля 3 шанса. Два, от които бяха поредни при 15:40, но Янович успя да се измъкне. Това бе най-дългият гейм досега.

3:5 (пробив) - Две точки за пробив в полза на Янович след страхотен уинър от форхенд на поляка. Още първата беше реализирана, след като Димитров допусна поредната си непредизвикана грешка.

3:6 - Безпроблемен гейм за Янович и победа за поляка.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Димитров спечели жребия и избра да сервира. Той беше категоричен и спечели подаването си на 0, без да влезе в разиграване (1 ас).

1:1 - Българинът влезе в няколко разигравания при сервис на противника, но две непредизвикани грешки от негова страна не му позволиха да търси ранен пробив.

2:1 - С третия си ас в мача Димитров отново не даде точка на съперника си при своето подаване.

2:2 - Първи гейм на 0 за поляка.

3:2 - Григор отново нямаше проблеми и Янович не записа точка за 3-и пореден сервис гейм на българина.

4:3 - Поредни силни изяви на сервиращите. Григор продължи да не дава точки на своя противник при свой сервис, но в същото време не можеше да затрудни сериозно Янович.

4:4 - 15:30 за Гришо, който успя да се възползва от липсата на първи сервис от страна на Янович. Три бомби на поляка от начален удар обаче обърнаха развоя на гейма.

5:4 - Гейм на 0 за Григор и Янович сервира за оставане в сета.

5:5 - Димитров изостана с 30:0, но се приближи на 40:30 от съперника си с блестящ ретур. Непредизвикана грешка обаче даде гейма на поляка.

6:5 - Хасковлията загуби първата си точка на начален удар в 11-ия гейм, но и това не помогна на Янович след 2 аса и 4 поредни точки от страна на родния представител.

6:6 Григор поведе с 30:0 и бе близо да се стигне до първи пробив в мача, но Янович показа характер и взе подаването си, коедо доведе тайбрек.

6:7 (4): Григор показа колеблива игра и не бе убедителен в отиграванята си. Полякът дръпна с 4:2, а при 6:4 стигна до два сетбола и реализира още първия, след като Гришо допусна грешка от форхенд. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Димитров и Янович се се срещали три пъти на ниво АТР. Хасковлията загуби първия мач на твърди кортове в Синсинати през 2014 г., но стана победител в следващите два в Рим през 2015 г. (клей) и в София тази година (хард). Това ще бъде първи сблъсък между двамата 26-годишни тенисисти на трева.

Гришо е фаворит за победа в турнира, след като Роджър Федерер сензационно отпадна от Томи Хаас още в първия си двубой. Българинът е поставен под №2 в надпреварата и започва директно от осминафиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички