Сериозен удар по Джокович, пропуска US Open


Сериозен удар по Джокович, пропуска US Open
Снимка: Gulliver/GettyImages

4448 0

Контузията в лакътя на световния №4 Новак Джокович може да го извади от последния за годината турнир от Големия шлем US Open, както и от 1/2-финалите за Дейвис Къп в Лил срещу Франция. Проблемът за сърбина е, че той може да пропусне и оставащите турнири до края на сезона, за да възстанови проблема в ръката си. 

"Ноле трябва да почива между 6 и 12 седмици, като на 99% ще пропусне US Open и мачовете от Купа Дейвис", заяви физиотерапевтът на Сърбия Зденко Милинкович, който също е и хирург, занимаващ се със ставни проблеми.

"При следващия преглед ще стане ясно дали диагнозата се потвърждава или ще се промени. До тогава той няма да играе никакъв тенис, като му е позволено единствено да тренира във фитнеса. Разбира се, ще бъде подложен и на терапии", допълни още Милинкович.

Все още обаче шансовете да играе до края на сезон 2017 са живи, като в най-добрия случай той ще започне тренировки в средата на септември и ще е готов за игра през октомври. Лекарят на сърбите обаче препоръчва на Джокера да си вземе почивка до края на годината, за да се излекува от всички травми, които го измъчват през последната година и половина. Той може да играе евентуално на турнирите в Шанхай, Париж и Лондон, но тези надпревари не са важни за бившия №1 толкова, колкото здравето му.

"Най-лошото, което може да се случи е Ноле да се завърне по-рано на корта и да влоши още здравето си, което да доведе до ново прекъсване. Той премина и допълнителни прегледи в Торонто. Операция за сега не е сред вариантите, като остава последен вариант пред него", разкри още Милинкович.

"До тази контузия е нормало да се стигне. Той играе нонстоп и често стиска зъби въпреки болката, само и само, за да спечели. На мен винаги ми е било трудно, като знам каква болка изпитва в определен мач, защото той ми е истински приятел. Добрата новина е, че сам прекрати мача с Бердих на Уимбълдън. Не очаквах да го направи, но явно болката е била прекалено силна", завърши лекарят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички