Серина спечели първа титла от 3 години и дари парите за Австралия


Серина спечели първа титла от 3 години и дари парите за Австралия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1639 0

Американката Серина Уилямс спечели първа титла от три години насам, след като победи сънародничката си Джесика Пегула с 6-3, 6-4 във финала на турнира в Окланд, Австралия. За 38-годишната Уилямс това е първи трофей от Откритото първенство на Австралия през 2017, след което тя се оттегли от корта за повече от година, за да роди първото си дете.

След завръщането си в игра бившата номер 1 в света достигна пет финала, включително четири в турнири от Големия шлем, но загуби всички, преди днес да стигне до 73-та титла в кариерата си. След успеха Уилямс разкри, че ще дари целия си чек от наградния фонд на стойност 43 хиляди долара в помощ на жертвите на опустошителните пожари в Австралия.

"Играя тенис в Австралия от повече от 20 години и ми е много тежко да гледам всичките новини за всичко, което се случва с пожарите тук. Животни и хора загубиха своите домове", коментира на церемонията по награждаването тя. Като допълнение Серина заяви, че ще даде на търг роклята с автограф, с която игра в първия си мач на турнира в Окланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички