Роджър Федерер е един от големите проблеми на Григор Димитров


Роджър Федерер е един от големите проблеми на Григор Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages

5028 0

Легендарният Андре Агаси даде своето мнение за случващото се в света на тениса, като коментира и представянето на най-добрия български тенисист Григор Димитров. Според него ранните сравнения с Роджър Федере са му изиграли много лоша шега.

"За всеки би било трудно да го сравняват с Федерер. Може би той е послужил като модел за изграждането на стила му, но Федерер използва много повече китката си, а Григор удря по-плоско. Вярвам, че все още не сме видяли най-доброто от неговата игра. Записа някои чудесни резултати, но все още ми се струва, че не е изградил нужната основа, която да го води в правилната посока не само в тениса", заяви Агаси.

"Григор се поставя под голямо напрежение всеки ден заради своите очаквания към себе си. Това е нож с две остриета. Това, което умее е забележително. Ако говорим за физическото му състояние, то той е впечатляващ колкото и Новак Джокович. Новак обаче е изключително опасен дори и в защита - от двете страни на корта. Това прави разликата. Най-доброто от Григор предстои що се отнася до движението по корта и разнообразието в играта," допълни още Агаси пред Timesofindia. Освен това според него поколението на Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал е най-доброто в историята на тениса.

Слабото представяне на Григор в последните месеци доведе и до срив и в ранглистата - ето на кое място е.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички