Рафа Надал не прости на екзекутора на Григор Димитров


Рафа Надал не прости на екзекутора на Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

2107 0

Испанският №1 в тениса Рафаел Надал се класира за 1/2-финалите на Australian Open. Поставеният под №2 в турнира се наложи над Франсис Тиафо с 6:3, 6:4, 6:2 за час и 49 минути и по този начин ще се изправи срещу Стефанос Циципас в спор за място на финала.

Надал нямаше никакви затруднения срещу 39-я в световната ранглиста. Американецът елиминира в 1/8-финалите Григор Димитров, но днес не успя да запише пореден изненадващ резултат. За носителя на 17 титли от Големия шлем това е пета победа в турнира, като той все още не е загубил сет.

Шампионът в Мелбърн от 2009 година превъзхождаше съперника си в почти всички компоненти на играта. Той реализира четири пробива, спаси две точки за пробив на свой сервис, направи 29 уинъра и 23 непредизвикани грешки. 

До момента Надал и Циципас имат два мача по между си, като и двата са от 2018 година. Испанецът първо спечели финала в Барселона с 6:2, 6:1, а след това се наложи и във финала на Мастърс-а в Канада след 6:2, 7:6. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички