Рафа Надал е изправен пред нови здравословни проблеми в Мадрид


Рафа Надал е изправен пред нови здравословни проблеми в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1334 0

Световният номер 2 Рафаел Надал няма да бъде на върха на физическите си възможности в утрешния си мач с Феликс Оже-Алиасим от втория кръг на Мастърса в Мадрид, тъй като е измъчван от стомашен вирус. Испанецът обаче увери своите фенове, че заболяването няма да го спре да се излезе на корта за двубоя си с канадския тийнейджър.

"Боря се с вирус в последните дни, но позитивното е, че вече мога да тренирам поне по час и половина на сесия. Надявам се утре да съм малко по-добре, вярвам, че ще се подобря. Вярно е, че при тези стомашни вируси тялото губи сила и се увеличава рискът от контузии. Но това е много важен турнир за мен и се надявам да съм готов. Надявам се вирусът да не се отрази на представянето ми утре", коментира петкратният шампион.

Надал не стигна до титлата на турнирите в Монте Карло и Барселона миналия месец, като в каталунската столица бе спрян от австриеца Доминик Тийм. "Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, да бъда позитивен и да вървя стъпка по стъпка. В Барселона показах подобрение. Сега се чувствам по-добре от тогава и съм на правилния път. Изграждам играта си с повече увереност, отколкото имах в Мотне Карло. Наслаждавам се на тренировките и се наслаждавам на играта всеки ден. Това е много важно за мен", допълни Надал.

Междувременно Роджър Федерер се завърна в топ 3 на света (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички