Ясно е кога ще видим Григор Димитров отново на корта


Ясно е кога ще видим Григор Димитров отново на корта
Снимка: Getty Images/Guliver

2511 0

Стана ясно кога най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се върне отново на корта. Преди няколко дни стана ясно, че първата ни ракета ще пропусне турнира от категория АТР 500 в Ротердам, който трябваше да бъде следващият в програмата му заради контузия. Надпреварата започва на 11 февруари.

Така Димитров ще поднови участията си през тази година на турнира в Акапулко, която започва на 25 февруари. Това означава ще има пауза от над един месец между двата си последни мача. За последно той игра на 20 януари на Australian Open, когато загуби от американеца Франсис Тиафо на 1/8-финалите.

През 2014 година Григор спечели титлата в Акапулко. Тази година конкуренцията в мексиканския курорт се очаква да е доста голяма. Освен Димитров, там ще участват още Рафаел Надал, Александър Зверев, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Стан Вавринка, Ник Кириос и редица други. Шампионът от миналата година Хуан Мартин дел Потро няма да играе заради травма.

На кое място в момента е Григор Димитров в световната ранглиста - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички