Пропуснат мачбол, плонж за бекхенд воле и победа за Григор Димитров в Лос Кабос (ВИДЕО)


Пропуснат мачбол, плонж за бекхенд воле и победа за Григор Димитров в Лос Кабос (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3317 0

Първата ракета на България Григор Димитров най-после успя да запише победа, след като надделя в дълъг и труден мач срещу коравния американец Стив Джонсън – 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5). Това беше първа победа на Димитров от "Ролан Гарос" насам.

В първия сет Димитров изостана рано-рано с пробив, още след първия си сервис гейм, след като направи три двойни грешки, последната на точка за пробив при 30:40. За разлика от много случаи през тази година обаче, нашето момче намери сили да отговори и върна пробива в последния момент, при пасив от 3:5 и сервис на Джонсън за сета. Григор реализира пробива с минаващ удар и докара нещата до тайбрек, където спечели със 7:4 точки, макар да направи две двойни грешки.

Вторият сет вече отиде за Джонсън, който съумя при 4:3 за Григор да се спаси след изоставане от 15:40 на собствен сервис и да реализира още в следващия гейм пробив, като се възползва от първата възможност, след чудесен ретур, който му даде контрол върху разиграването.

В решителния трети сет българинът удари пръв – с пробив за 4:2 гейма, след като успя да завърши възможност за контраатака. При 5:3 Димитров сервираше за мача и успя да си извоюва мачбол, при 40:30, но той не само беше отразен от противника му, ами и пробивът беше върнат.

В крайна сметка, Григор все пак издържа и си осигури тайбрек, а там успя пръв да направи минипробив, да преодолее факта, че той му беше бързо върнат - след вече дежурната двойна грешка и да стигне до 5:2 точки заради две поредни грешки от форхенд на Джонсън, отново с два сервиса за спечелване на мача. Българинът обаче пак се провали, като пропиля и двете точки на свой сервис, с които можеше да завърши мача. Димитров успя да си осигури нов мачбол, след като при 5:5 точки реализира четвърти минипробив в този вълнуващ тайбрек - по абсурден начин, след плонж и бекхенд воле и този път успя да затвори мача на свой начален удар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички