Осака за изпуснатите три поредни мачбола: Не можех да се държа детински и да се откажа


Осака за изпуснатите три поредни мачбола: Не можех да се държа детински и да се откажа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1402 0

Японката Наоми Осака призна, че е била изключително разочарована, че е изпуснала три поредни мачбола във втория сет на финала на Australian Open, но си е казала, че трябва да продължи да се бори и това в крайна сметка и донесе успех над Петра Квитова.

21-годишната Осака пропусна три шампионски точки във втората част и изглеждаше сломена, но намери характер, за да стигне до победа в три сета и да спечели втора титла от Големия шлем в кариерата си. "Разбира се, че бях много разочарована и тъжна, когато изпуснах трите мачбола. Опитах се да си кажа, че няма какво да направя, че играя във финал и трябва да продължа да се боря. Не можех да се държа детински и да се откажа", коментира Осака след двубоя.

"Говоренето и речите не са най-голямата ми сила. Петра, благодаря ти, че беше част от този финал, за мен беше голяма привилегия да играя срещу теб. Ти отново се доказа като една истинска шампионка. Благодаря на всички, които дойдохте да гледате мачовете, въпреки че беше толкова горещо през последните две седмици. Благодаря на организаторите, подавачите и доброволците. Поздравявам своя отбор, без тях нямаше да постигна това", каза още японката по време на церемонията по награждаването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички