Новак Джокович разкри голямата си цел през 2020-а


Новак Джокович разкри голямата си цел през 2020-а
Снимка: Getty Images/Guliver

2130 0

Новак Джокович заяви, че ще се опита да спечели злато на Олимпиадата в Токио догодина, ако всичко мине наред преди това на Уимбълдън.

Сръбският номер 1 в света е един от фаворитите за златния медал в японската столица и конкурент на Роджър Федерер, като не скри желанието си да бъде част от битката за титлата. „Има шанс да участвам на Игрите в Токио. Например, Федерер не игра в Рио. Сезонът ни е дълъг, а календарът се пълни с нови турнири. Трябва да съм здрав на 100%, появата ми в Япония зависи и от резултатите на Уимбълдън, моят график и семейството ми“, започна той пред журналисти в Шанхай.

Джокович спечели турнира в Токио при първото си участие в надпреварата миналата седмица. „Настилката определено пасва на стила ми на игра, а залата е страхотна. На първо време, трябва да съм в отлична форма, за да участвам на Олимпиадата в Токио. Миналият път бях контузен и не бях в добро физическо състояние. Бих искал да стигна финала и да подобря постижението си от Пекин. Ще се боря за златния медал."

"Олимпийските игри са винаги част от моето сърце. Специално е да представям страната си в това историческо спортно събитие. Тежката загуба преди три години е част от мен и до ден-днешен, така че ще се опитам да се справя по-добре догодина“, завърши световният номер 1.

А срещу кого стартира Джокович на турнира в Шанхай - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички