Новак Джокович не остави никакви шансове на Григор Димитров и продължава напред в Куинс


Новак Джокович не остави никакви шансове на Григор Димитров и продължава напред в Куинс
Снимка: Getty Images/Guliver

23880 0

Най-дорият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира в Лондон - Куинс. Българинът загуби от носителя на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович след 4:6, 1:6.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

В първия сет двамата бяха равностойни, като сърбинът печелеше в пъти по-лесно подаванията си, а Димитров така и не стигна до точка за пробив. Такава обаче се откри пред Ноле в края на сета и той направи пробив в точния момент - при 4:5, за да спечели частта.

Във втория сет световният №5 дочака точка за пробив, но тя дойде едва при резултат 1:5. По-рано в хода на сета сръбската звезда направи два пробива и показа солиден тенис, за да се класира за следващата фаза на надпреварата. Там той ще срещне победителя от двойката Жулиен Бенето - Адриан Манарино.

ПЪРВИ СЕТ

0:1 - Срещата започна с начален удар от Новак Джокович. Сърбинът стартира стабилно, като спечели подаването си без никакви затруднения.

1:1 - Първият сервис гейм за Гришо не стартира по най-добрия начин, като след две негови грешки се стигна до 0:30. Последва обаче ас на втори сервис и добре премерени удари от основната линия, с които българинът изравни.

1:2 - Пореден бърз гейм за Джокера, в който той не позволи на сънародника ни да спечели и точка.

2:2 - Гришо поведе с 40:0 на свой сервис, като допусна една грешка, но все пак взе подаването си с ас.

2:3 - Нов мълниеносен гейм на Джокович, при който не остави възможност на световния №5.

3:3 - Гришо взе първите две точки, но допусна изравняване като прати топката от форхенд в мрежата. Благодарение на добрия си сеервис обаче успя да спаси подаването си.

3:4 - За първи път в мача бившият №1 показа колебание на свой сервис, като допусна двойна грешка, след това направи нова такава, за да се стигне до 30:30, но в крайна сметка спечели подаването си.

4:4 - Осмият гейм започна с грешка на Димитров от форхенд, но това не повлия на играта му до края на частта, с която отново изравни резултата.

4:5 - Лесното печелене на сервис геймовете продължи, като Ноле се доближи на един от спечелването на сета.

4:6 (СЕТ) - Така важният за Григор 10-и гейм започна с три поредни грешки и 0:40. Димитров спаси първите два сетбола след грешки на сърбина. В крайна сметка Джокера успя да стигне до така важната точка, с която поведе в сетовете след 4:6.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Вторият сет започна с нов убедителен гейм при сервис на носителя на 12 титли от Големия шлем, в който той даде само една точка на посрещащия.

1:1 - Трета двойна грешка от началото на срещата и още един непремерен удар на Димитров дадоха аванс от 0:30 за Джокера. Григор успя да запише три поредни точки и да обърне развоя на срещата, но след едно от малките дълги разигравания, се стигна до 40:40. В крайна сметка с помощта на началния си удар световният №5 взе гейма.

1:2 - В сервис геймовете на Джокович продължаваше да липсва интрига, като сърбинът ги печелеше без никакви затруднения към този момент от срещата.

1:3 (пробив)- Нови две двойни грешки и още една от форхенд доведоха нещата до нови затруднения за българина и 15:40. Отговорът бе ас за 30:40, но след сгрешен бекхенд се стигна до първи пробив във втория сет.

1:4 - Настроението в играта на българина драстично спадна и той не даде никакъв отпор на сръбската тенис звезда в гейм №5, който бе спечелен на 0.

1:5 (пробив) - Грешките в полето на Гришо зачестиха все повече и той на бърза ръка предаде подаването си, в което Джокович не свърши почти нищо.

1:6 (МАЧ) - За първи път в мача Григор успя да стигне до точка за пробив при 30:40. Тя обаче бе отразена и последваха три мачбола, в които Димитров показа тениса, който не видяхме в първия и втория сет. Отлична игра от основната линия, за да продължи участието си в турнира. В крайна сметка Джокера трябваше да стигне до 4-и мачбол, при който форхенд в аут на Димитров прати сърбина в третия кръг на турнира.

Двубоят между Гришо и Ноле ще започне със сигурност след 18:00 часа българско време. Преди срещата им ще се изиграят два мача. Не преди 13:00 часа българско време започва срещата на двойки между Мъри/Соареш и Даниел/Коолхоф. Не преди 15:00 часа българско време Ник Кирьос ще се изправи на Централния корт срещу Кайл Едмънд, а след това трябва да започне и срещата Димитров - Джокович. До момента двамата са се срещали два пъти на трева, като и двете победи са за Джокович. Иначе в общо 8-те им сблъсъка Димитров има само една победа - през вече далечната 2013-а година в Мадрид.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по Max Sport 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички