Неудържим Григор размаза Надал и е на полуфинал в Пекин


Неудържим Григор размаза Надал и е на полуфинал в Пекин
Снимка: Getty Images/Gulliver

3059 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров записа впечатляваща победа над световния номер 4 Рафаел Надал само в два сета на турнира в Пекин. Това е първа победа за Григор над испанеца. Българинът беше неудържим на корта и показа много добър тенис като спечели битката с 6:2, 6:4.

До този момент двамата имат седем сблъсъка, като всички бяха спечелени от испанеца. Заради забавяне срещата започна около 16,00 часа, а не по предварителния график около 14,30 часа. През този сезон Григор и Надал не са се срещали на корта, а за последно играха на 1/8-финалите в Базел през 2015-а, когато Надал победи в три сета.

Първият сет бе спечелен по безапелционен начин от Григор. Българинът започна уверено и достигна до пробив още в първия гейм. В следващия Надал върна пробива. Надал стигна до два брейкбола. Гришо не вкара първия сервис, а вторият му опит бе атакуван от Рафа, който принуди опонента му да сгреши.

Григор Димитров: Вярвах до последно в победата

Надал и Григор си размениха шест поредни пробива и нито един от двамата не успяваше да спечели подаването си до шестия гейм. 

Първият тенисист от двамата, който спечели своя сервис, е Григор в шестия гейм. Надал не изглеждаше уверен на корта и правеше непредизвикани грешки, за разлика от Гришо, който показа увереност и стабилна игра.  В седмия гейм хасковлията отново направи пробив. Първата ни ракета поведе 40-30 на подаването на Матадора, а след дълго разиграване испанецът намери мрежата. Надал така и не успя да вземе подаването. Последният гейм само затвърди страхотното представяне на Григор. 

Вторият сет започна също по добър начин за българина. Отново тръгна с пробив в първия гейм, а във втория затвърди преднината си и дръпна с 2:0. Надал най-накрая успя да вземе свое подаване в третия гейм и с не малко късмет намали преднината.  Григор показа страхотен характер като успя от 0-30 да обърне до 40-30 и стигна до нов брейкбол. Рафа обаче изпълни добър сервис, с който си спечели предимство, а след това и гейма.

Григор Димитров се върна в Топ 20

Това не повлия на Гришо, който спечели следващия гейм на 0 - 3:1. В петия гейм Димитров пропусна да се добере до брейкбол, след като ударът му не намери очертания, а после Рафа се възползва и записа сервис гейм. В шестия гейм при преднина от 15-0 нашият направи първа двойна грешка, но това не му попречи да го спечели.

Надал пропиля два брейк-пойнта, но пак Григор показа страхотна игра- 5:3 за българина. Следващият гейм бе спечелен от Надал на 0, но в десетия Григор показа, че днес просто е неговият ден. Българинът стигна до два мачбола, когато изгуби предимство в разиграването, но се защити много добре. Първият мачбол бе отразен, но във втория Надал нямаше никакви шансове. Първа победа за българина над Рафаел Надал!

Григор ще мери сили в следващата фаза с Милош Раонич (Канада).

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички