Най-лудата глава в тениса призна, че ходи на психолог


Най-лудата глава в тениса призна, че ходи на психолог
Снимка: Getty Images/Guliver

1309 0

Тенисистът Ник Кирьос говори с психолог, тъй като иска да превъзмогне честите си невъздържани реакции на корта, а и извън него. Това заяви самият той пред медиите в своята родина Австралия. 23-годишният Кирьос е определян за голям талант, но често избухва по време на мачове, което му носи множество критики от фенове и анализатори.

"Определено имам трудности с някои неща на и извън корта тази година. Не беше лесно. Започнах да се срещам с психолози, които да ми помогнат с проблема. Откакто говоря по-открито по тези въпроси, се чувствам по-добре и вече не изпитвам желание да крия разни неща вътре в себе си", отчете Кирьос пред в-к "Canberra Times".

АТР ГЛОБИ КИРЬОС С $10 000 ЗА СВОЕВОЛИЯТА

Австралиецът започна 2018 година с титла в Бризбейн, но след това пропусна два месеца от сезона, включително и "Ролан Гарос". Младият спортист в момента е 37-ми в световната ранглиста, но е решен да промени нещата в своя полза.

"Ще обсъдим с моя отбор календара ми за следващата година, защото не мисля, че беше възможно най-добрият. През последните години нито веднъж не успях да завърша сезона докрай", посочи Кирьос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички