Надал: В такива мачове трябва да имаш и късмет

Рафаел Надал призна, че Даниил Медведев е играл страхотно във финалната среща на Откритото първенство на Щатите и е бил достоен за победата, която му се изплъзна в петия сет. Испанецът не скри, че е имал и късмет при спечелването на трофея.

"Първо искам да кажа след този удивителен мач, че Даниил показа прекрасна игра. Той вече е четвърти в света, а това е невероятен прогрес. Искам да те поздравя за начина, по който се бори. Ти беше достоен за победата. За мен това бе емоционална вечер, незабравима.

Драма, драма и още драма преди Рафаел Надал да грабне своята 19-а титла от Големия шлем

Световният №2 Рафаел Надал спечели за четвърти път в кариерата си последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Това се случи след много ...

Направих някои грешки, които можеха да ми струват скъпо. В такива мачове трябва да имаш и късмет. Аз го имах и мисля, че го заслужавах. Искам да благодаря на всички. На това прекрасно място и пред такива забележителни зрители, това е неописуемо. Искам да благодаря на всички организатори на турнира, на всеки един, който бе около нас и ни помагаше. На моя екип, на семейството ми и се надявам, че ще се видим с вас и догодина", заяви Надал след мача.

А какво заяви Медведев след загубения финал - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!