Кълбо от нерви - какво преживя Григор в четвъртфинала и кого иска за съперник?


Кълбо от нерви - какво преживя Григор в четвъртфинала и кого иска за съперник?
Снимка: Getty Images/Guliver

2345 0

Григор Димитров достигна исторически полуфинал на Australian Open - негов първи на турнира от Големия шлем в Мелбърн, и то по безапелационен начин с 3:0 сета срещу Давид Гофен.

Топ тенисистът на България, който по всяка вероятност скоро ще се върне в топ 10 на световния тенис, обясни, че е бил изключително нервен преди началото, а и по време на мача, но е съумял да намери своята игра.

"Знаех, че няма да е лесно. В първия сет бях кълбо от нерви. Бях малко пасивен, ударите не се получаваха, но с всяка точка намирах играта си. Намерих настроението си и стана", каза Димитров след края на двубоя.

Що се отнася до следващия си съперник, то Гришо няма претенции, тъй като е убеден, че мачът ще е изключително тежък, независимо дали съперник му е Рафаел Надал или Милош Раонич.

"Най-вероятно ще си легна и ще гледам мача, без значение е кой ще спечели," каза той за съперника, който очаква измежду Надал и Раонич.

"Лек мач вече няма тук. С когото и да се срещна, трябва да съм готов на 100%. В момента просто съм радостен, че съм на полуфинал, и че отново мога да играя пред вас", заяви щастливият победител.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички