Кузманов се бори, но не успя да поднесе изненадата в "Арена Армеец"


Кузманов се бори, но не успя да поднесе изненадата в "Арена Армеец"
Снимка: sofiaopen.bg

3225 0

Българското участие на тенис турнира Sofia Open остава само с един представител на "сингъл".  Ракета №2 на България Димитър Кузманов не успя да се възползва от слабата форма на Робин Хаасе и загуби в зала "Арена Армеец" с 2:6, 4:6 пред около 4 хиляди души.

Първият сет започна равностойно, но след това Хаасе спчели 5 поредни гейма, с които безпроблемно спечели първата част. Вторият сет стартира отново гейм за гейм, но холандецът регистрира ранен пробив и доигра спокойно мача.

Единственият представител на България остана Александър Лазаров, който се изправя срещу Фернандо Вердаско в сряда. Очаквайте по-късно днес програмата за мачовете в утрешния ден.

Срещата ще започне около 18:10 часа и може да я следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

ВТОРИ СЕТ

1:1 - Уверено начало и за двамата тенисисти.

1:2 (пробив) - След 3 точки за пробив в полза на Хаасе холандецът в крайна сметка успя да пробие след грешка на българина.

1:3 - Безпроблемен сервис гейм за Хаасе и категоричен аванс за него.

2:3 - Нови проблеми за Мико в подаването му. При 30:30 той не сполучи с атака при мрежата, съумя да се върне на основната линия и да продължи разиграването, но бекхенд в аут даде нов шанс за пробив на холандеца. Кузманов се защити със сервис, а след това взе и следващите две точки.

2:4 - Скоростен гейм за №54 в света.

3:4 - Кузманов изостана с 0:30 при подаването си, но отново в употреба влезе добрият му първи сервис. Той не загуби нито една точка до края на гейма и записа гейм №5 в сметката си.

3:5  - Най-накрая Кузманов застраши по-сериозно подаването на Хаасе, след като показа отлична защита и поведе с 15:30. Холандецът изостана сериозно в последвалото разиграване, но Кузманов не се възползва от това, като на два пъти не успя да завърши точката с форхенд, а накрая сбърка смач - 30:30. Топката в мрежата на Хаасе даде шанс за пробив в полза на Кузманов, но с ас №54 в света се защити. Последваха нови два изумителни сервиса и гейм за него.

4:5 - Българинът показа концентрация в разиграванията и поведе с 40:15, но допусна двойна грешка - 40:30. При втория шанс да затвори гейма Кузманов пропусна сравнително лесен смач, пращайки топката в аут - 40:40. С фантастичен форхенд по правата Мико спря с грешките, а с добре пласиран първи сервис спечели гейма.

4:6 - Кузманов не успя да пробие съперника си, въпреки че хаасе играеше основно на втори сервис.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Много уверено начало на българския представител, който спечели подаването си на 15.

1:1 - Бърз отговор на Хаасе, който също печели на 15.

2:1 - Трудна ситуация за Мико, който изостана с 15:30 в своето подаване. Последва разиграване, в което Хаасе сбърка, а след това с два зашеметяващи сервиса Кузманов защити подаването си.

2:2 - Гейм на 0 за Хаасе.

2:3 (пробив) - Кузманов отново изостана в собственото подаване, пращайки няколко топки далеч зад основната линия - 15:30. Двойна грешка даде два шанса за пробив в полза на холандеца. С отлични форхенди Мико си осигури предимство в разиграването и излезе на мрежата, където със смач спаси едната точка за пробив. След ново разиграване Кузманов заби страхотен уинър от форхенд, с който стигна до равенство. При предимство за българина той сбърка смач за затваряне на сета, а след това прати бекхенд в аут за нова точка за пробив в полза на Хаасе. Последва и още една грешка и пробив.

2:4 - Хаасе затвърди пробива си на 0. 

2:5 (пробив) - Срив в играта на Кузманов, който предава и следващото си подаване, този път на 15.

2:6 - Кузманов се опита да върне поне единия пробив и се добра до две възможности за това, но с брилянтни атаки холандецът все пак измъкна гейма и спечели сета.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

До момента през годината Кузманов има само един официален двубой, като загуби от Мануел Гинар в Рен на турнир от сериите "Чалънджър". Хаасе от своя страна откри годината със загуба в Доха, а след това достигна до втория кръг на Australian Open.

Кузманов е поредният българин на турнира в София, като във вчерашния ден Александър Лазаров се класира за основната схема, а Адриан Андреев загуби драматично от Матю Ебдън в три сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички