Колко пари спечели Гришо след финала в Пекин?


Колко пари спечели Гришо след финала в Пекин?
Снимка: Guliver/Getty Images

10925 0

Григор Димитров загуби драматично финала в Пекин с 4:6, 6:7(2) от първия поставен в схемата и световен номер 2 Анди Мъри, но остави отлични впечатления с представянето си в Китай и продължава възходящата си форма в края на 2016 година.

Гришо спечели 311 650 долара от наградния фонд, а Мъри прибра чек за 663 575 от същата валута. В допълнение към финансовия бонус обаче Димитров натрупа накуп 300 точки за световната ранглиста и от следващата седмица ще се изкачи до 18 място.

НАЙ-КРАСИВИЯТ УДАР НА ТУРНИРА В ПЕКИН Е ДЕЛО НА ГРИШО

Мъри пък вече чука на вратата на световния номер 1 Новак Джокович, който е контузен и не можа да защити титлата си в Пекин.

Гришо вече има 8 загуби от Мъри в 11-те срещи помежду им, а за 2016-та това му е трето поражение във финал след неуспехите в Истанбул и Сидни. За втори път обаче Димитров е на финал в турнир от сериите АТР500, след като допреди това го бе правил само в Акапулко, където спечели и титлата, а на полуфиналите срази Мъри.

УЖАСЕН ЖРЕБИЙ ЗА ГРИШО В ШАНХАЙ

В понеделник започва предпоследният турнир от сериите АТР 1000 (Мастърс), като Гришо има много тежък жребий, защото започва срещу Ришар Гаске, а в третия кръг може да срещне лидера в световната ранглиста Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички