Кевин Андерсън отвя Григор Димитров и ще играе 1/2-финал в Торонто


Кевин Андерсън отвя Григор Димитров и ще играе 1/2-финал в Торонто
Снимка: Getty Images/Guliver

12579 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. Българинът бе надигран от Кевин Андерсън с 2:6, 2:6 в среща от 1/4-финалите на турнира.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Андерсън тотално надигра 5-я в света на тениса, като реализира по два пробива във всеки един от сетовете. Така той се превърна в първия 1/2-финалист на турнира в канадския град. В следващата фаза представителят на ЮАР ще се изправи срещу победителя от двойката Александър Зверев - Стефанос Циципас.

Българинът не успя да стигне до нито една точка за пробив в мача, като бомбените сервиси на съперника му останаха напълно неразгадеми за хасковлията. Това доведе до повече от категорична победа за финалиста от US Open 2017 и Уимбълдън 2018.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - В първия гейм Гришо имаше проблеми и започна с пасив от 0:30. Той обаче бързо поправи неточностите в играта си, стигна до 40:30 и след грешка на Кевин Андерсън българинът спечели откриващото си подаване.

1:1 - Андерсън нямаше проблем да изравни резултата, като наниза три аса още в откриващия си сервис гейм.

2:1 - Стабилната игра на сервиращите продължи и Гришо също отговори с лесно спечелен гейм.

2:2 - Представителят на ЮАР заби три мощни сервиса за 40:0, но последваха две точки за посрещащия. Все пак Андерсън спечели подаването си след дълго разиграване, при което двамата отправяха тежки удари от основните линии.

2:3 (пробив) - И в този гейм Димитров допусна изоставане с 0:30, което се превърна в 0:40 секунди по-късно. Световният №5 спаси първите две точки за пробив, но при третата сгреши и Андерсън първи проби.

2:4 - Андерсън бързо затвърди пробива си, за да увеличи аванса си.

2:5 (пробив) - Силната игра на 4-я поставен в схемата на турнира продължи и в седмия гейм. Димитров поведе с 40:15, но последваха серия от точки за посрещащия, което му спечели втори пореден пробив.

2:6 (СЕТ!) - Играта на Андерсън вървеше без никакви спънки и той бързо записа първия сет на сметката си.

ВТОРИ СЕТ

0:1 (пробив) - Втората част на мача започна с пробив. Григор изигра разконцентрирано и не взе нито точка при своето сервиране.

0:2 - Сервис гейм на 0 и нов гейм на сметката на Андерсън.

1:2 - Григор Димитров отговори по най-добрия начин след допуснатия пробив и отговори с гейм на 0.

1:3 - Южноамериканецът продължаваше с лекота да печели подаванията си и уверено да върви към успеха в мача.

2:3 - Андерсън не показваше особено голям интерес към подаванията на българина и това доведе до лесното спечелване на гейма му.

2:4 - Григор опитваше да стигне до точка за пробив при подаването на Андерсън, но бомбените сервиси на 4-я поставен оставаха неразгадани.

2:5 (пробив) - Андерсън стигна до още един пробив в подаването на сънародника ни, който очевидно бе изгубил желанието си за игра.

2:6 (МАЧ!) - С класически гейм на 0 Андерсън сложи точка на спора.

Преди мача

Световният №5 Григор Димитров продължава похода си на турнира в канадския град Торонто. Заради предното си класиране, той започна от втория кръг, като трудно победи Фернандо Вердаско, а след това "хвърли много пот" и срещу младия американец Франсис Тиафо.

Сега Гришо ще има за съперник гиганта Кевин Андерсън. Роденият в ЮАР тенисист се представя отлично в последната година, като игра финал на US Open 2017 и Уимбълдън 2018.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички