Какви болки навредиха на Григор Димитров във финала срещу Роджър Федерер?


Какви болки навредиха на Григор Димитров във финала срещу Роджър Федерер?
Снимка: Getty Images/Guliver

4493 0

Григор Димитров загуби по категоричен начин от Роджър Федерер във финала на ATP в Ротердам. Българинът спечели едва 4 гейма - по два в двата сета, и беше тотално надигран от човека, който спечели своята 97-а титла в професионалния тенис. Но едно беше очевидно - още в първия сет придвижването на българина по корта беше доста ограничено.

Федерер беше безспорно по-добрият тенисист на Централния корт, но по време на мача Григор е усетил болки в глезена. Както е известно, в Ротердам той печелеше мачовете си именно с прекрасните си движения по корта и беше буквално неуморим.

Още в миналия мач срещу Давид Гофен имаше момент, в който той огъна глезена си, но тогава не изглеждаше това да е сериозно. Срещу Федерер обаче темпото в движението му липсваше, а той се отказваше и от точки, които по принцип не би имал проблем да върне.

Един от коментаторите на телевизиите, които предаваха мача, беше Пол Анакон. Той отбеляза няколко пъти, че по-слабото придвижване по корта на Димитров се дължи на болки в глезена. Въпреки това Гришо не се отказа от участието си във финала, а стисна зъби и се опита да даде някакъв отпор на Федерер.

След мача Григор Димитров не беше особено словоохотлив. Единственото, което каза, беше, че не иска да търси оправдания, за да не отнема нищо от победата на Роджър Федерер. В последствие турнирният директор Рихард Крайчек обяви, че Гришо е бил болен. Повече по темата четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички