Каква сума си е заработил Григор до този момент в Лондон и колко ще вземе при трофей?


Каква сума си е заработил Григор до този момент в Лондон и колко ще вземе при трофей?
Снимка: Getty Images/Gulliver

7388 0

Ракета номер 1 на България Григор Димитров излиза днес във финала на заключителния турнира на ATP в Лондон срещу белгиеца Давид Гофен. Именно класиране и добро представяне на Финалния Мастърс бе голямата цел за българина през сезона. Това си личи и на корта, където не само показва невероятна игра, но и се вижда колко много се забавлява, играейки тенис и какво удоволствие му носи.

Вече е ясно, че Григор ще завърши година под номер 3 в световната ранглиста. Нещо, което и той самият не е мислил. Димитров разкри, че голямата му цел е била да завърши в топ 10, но годината се оказа още по-благоприятна за него. Финалите в Лондон са прекрасна възможност да натрупа точки, тъй като играят само осемте най-добри. Нещо, от което Гришо се възползва по брилянтен начин.

Освен обаче цялото удовлетворение, което изпитва Григор на корта, то паричният стимул в Лондон също е много сериозен. Само за участието тенисистите получават по 191 хиляди долара, а още толкова носи всяка една победа в групите. На полуфинал успехът значи допълнителни 585 хиляди, а победа в двубоя за трофея носи милион и 200 хиляди. Това означава, че шампион без загуба би заработил над 2,5 милиона долара. Нещо, което е напълно възможно за Григор, тъй като той няма записана загуба до този момент. До този момент нашето момче си е заработило малко над 1,3 млн. долара.

Финалът в лонфон Григор Димитров-Давид Гофен започва минути след 20 часа и ще може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички