Как не те е срам, Григор Димитров??

Григор Димитров няма да играе за Купа Дейвис. Това просто изречение позволи на критиците на световния №4 от следващата седмица да засилят канонадата си от обиди към хасковлията, след като вече бяха набрали скорост заради отпадането му от Australian Open. Димитров бил предател, не обичал България, гледал само себе си и така нататък, и така нататък...

Всички тези "критици" обаче дори не знаят в коя група се намира България на въпросния турнир. Повечето със сигурност дори не знаят какво представлява надпреварата. Знаят само едно - Григор няма да играе и е време плюването да достигне нови измерения.

Григор назова новите цели и обяви: Не бях добър в Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри на пресконференция преди София Оупън какви са целите пред него за годината и какви са впеча...

До немалка степен много от тези, които го плюят, гледат тенис само заради Григор Димитров. Тенисът достигна нови нива на популярност у нас само благодарение на него. И обратното - много хора по цял свят са чували за България, само защото едно момче от тази страна е един от най-големите таланти в този спорт за 21-и век. Но нямало да играе на Купа Дейвис и това е жесток проблем.

Надали някой от критиците му е наясно, че Тодор Енев говореше едно за Гришо след мачовете с Люксембург, а след това обърна плочата и обвини директно Димитров, че е коствал класирането на "лъвовете" в горна група (загубата от Унгария). Само че и Енев, и критиците на Гришо забравят, че той едва 18-годишен е играл за Купа Дейвис с котнузия в китката - през 2010 година. Но тогава не е толкова популярен сред масовите фенове на тениса у нас и този факт е удобно пренебрегван от някои, както и тотално неизвестен за други.

Гришо: Мисля за моя фондация, новият Григор ще се формира като...

Първата ракета на България Григор Димитров призна, че е мислил, по подобие на приятеля си Ник Кирьос, да създаде собствена благотворителна фондац...

Любимият аргумент на "критиците" е, че Федерер, Мъри и Надал играят за своите държави за Купата на Дейвис. Първо, всеки играе за страната си в даден момент, защото това е начин да се класират за Олимпийските игри. Второ, направете си справка къде са Швейцария, Великобритания и Испания в този турнир и къде сме ние.

Григор Димитров прославя България ежегодно на три континента. Българското знаме стои срещу неговото име на всеки от средно 3-те турнира, които играе всеки месец. Хиляди, а може би и милиони могат да покажат къде на картата е България, защото са научили за тази страна от едно момче, което гордо представлява родината си по цял свят. Истински посланик на България.

Ама няма да играе за Купа Дейвис... не го е срам!.

Още по темата

Please select answer!