Изненада: Григор Димитров обяви, че се разделя с треньора си


Изненада: Григор Димитров обяви, че се разделя с треньора си
Снимка: Getty Images/Guliver

5150 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изненада своите почитатели с новина от последните минути. 27-годишният хасковлия се раздели със своя треньор Даниел Валверду, а за това съобщи самият Димитров в социалните мрежи.

"След вчерашния ми мач седнахме с дългогодишния ми треньор Дани Валверду. След три страхотни години пътищата ни ще се разделят. Имахме знакови моменти в кариерите си заедно и невероятни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен и му желая единствено всичко най-хубаво в бъдещите му начинания", написа Димитров.

Вчера Григор Димитров допусна поражение на старта на своето участие на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, а по-рано днес българинът отказа участие на двойки. Българинът продължава лошата си серия през годината, като така и не успя да се възстанови напълно от контузията в рамото.

Григор и Дани Валверду започнаха съвместна работа през юли 2016 година и веднага се забеляза прогрес в изявите на българския тенисист, чиито решения на корта станаха по-практични и играта му бе по-опростена от венецуелския специалист.

През 2017-а Димитров достигна до върха в своята кариера, спечелвайки Финалите на ATP в Лондон, а също така успя да се изкачи до третото място в световната ранглиста. В следващите две години обаче последва спад в играта на българина, който към настоящия момент му отрежда 46-о място в света.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички