Гришо: Положителният ми баланс срещу Гофен не значи нищо


Гришо: Положителният ми баланс срещу Гофен не значи нищо
Снимка: Guliver/Getty Images

2965 0

Първата ракета на България Григор Димитров разкри, че не се надява на положителния си баланс срещу Давид Гофен за четвъртфиналния мач в Ротердам срещу белгиеца.

"Той е труден играч, голям конкурент. Играли сме няколко пъти, имам положителен баланс, но това не значи нищо за мен. Изпитвам еднакво уважение към почти всеки тенисист, срещу когото играя, така че никога никого не подценявам", каза Димитров, цитиран от atpworldtour.com.

"Той беше доста последователен през последната година. Със сигурност ще бъде страхотен мач за нас. Просто имам нужда да остана фокусиран и да играя моята си игра", допълва 12-ият в света при мъжете.

Григор е категоричен, че успехите му през 2017 г. (той има само една загуба в 17 мача досега) са плод на упорит труд на корта.

"Имаше много мачове, в които играх добре, но не мисля, че има точно определен повратен момент. Продължавам да работя упорито и очаквам малко да бъда възнаграден за това в някакъв момент, продължи българинът. - Дори и през трудните дни аз продължавах да работя. Няма да бъде винаги така на корта, със сигурност ще се боря много в някои мачове, не се страхувам от това, но във всеки турнир аз играя, за да не загубя. Моята цел и моята психическа настройка не са различни", завършва нашият тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички