Григор започва на Australian Open в ранни зори


Григор започва на Australian Open в ранни зори
Снимка: Getty Images/Guliver

2460 0

Първата ракета на България Григор Димитров ще започне участието си на тазгодишния Australian Open в понеделник рано сутринта българско време. Той ще се изправи срещу Янко Типсаревич в около 3,30-4,00 часа сутринта.

Двубоят между двамата е втори на "1573 Арена" в Мелбърн. Първият ще противопостави французойката Каролин Гарсия срещу сънародничката ѝ Джесика Понше. Мачът започва в около 2,00 часа българско време.  

До момента двамата тенисисти имат в кариерата си пет мача по между си. Статистиката е на страната на по-опитния, който е записал четири успеха до момента. Двамата обаче все още не са играли на турнир от Големия шлем, а това ще даде предимство на сънародника ни, който е в далеч по-добра физическа форма.

ПАК ЛИ СЕ ПРОВАЛИ, ГРИШО?

На "Род Лейвър Арена" турнира ще открие Мария Шарапова, която ще има за съперничка квалификантката Хариет Дарт от Великобритания. След нея там ще се изявяват Рафаел Надал и Анжелик Кербер, а във вечерната сесия миналогодишните шампиони Каролин Вожняцки и Роджър Федерер.

Самият Димитров сподели, че е развълнуван преди началото на първия за сезона турнир от Голям шлем. Той разкри, че има специално усещане от това да играе в Мелбърн.

Вижте тук каква е историята на противопоставянето между Григор и Типсаревич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички