Григор сам се затрудни, но тръгна с победа в Куинс


Григор сам се затрудни, но тръгна с победа в Куинс
Снимка: Guliver/GettyImages

11242 0

Григор Димитров постигна трудна победа на старта на турнира в Лондон "Куинс". Българинът победи Дамир Джумхур на един от любимите си турнири в Куинс.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

След над два часа битка той надделя с 6:3, 6:7, 6:3 над 29-ия в света и е във втория кръг. Там първата ни ракета очаква бившия номер едно в света Новак Джокович. Това ще стане факт, ако Джокера надвие коравия австралиец Джон Милман.

Първият сет беше перфектен за Григор, като показа добра игра и бързо го затвори. В средата на втория сет обаче съперникът му показа различна игра, като допусна връщане на пробива,  а в тайбрека непредизвикана грешка в края го провали. Третият сет започна с пробиви, като Григор показа добра психика и направи нов пробив за 5:3, след което затвори и мача.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 Григор сервира пръв в двубоя и спечели безпроблемно гейма си на 0.

1:1 Босненецът също не даде точка на Гришо и бързо затвори подаването си.

2:1 Този път първата ни ракета срещна известни трудности и трябваше да навакса от 15:30. Гришо допусна при геймбол двойна грешка, но с добър сервис измъкна подаването си.

3:1 (пробив) Много добър гейм за българина. Той постави под напрежение съперника си и стигна до точка за пробив, от която се възползва. На брейкбола Джумхур излезе на мрежата, но Григор го размина с пасинг шот.

4:1 Световният номер 5 затвърди пробива си, но това му костваше много усилия. Първият сервис изобщо не вървеше на българина и допусна изоставане с 0:40 и цели три възможности за пробив за Дамир. Григор обаче показа желязна психика и спечели подаването си.

4:2 Григор отново имаше точка за пробив, но този път босненецът отрази тази възможност, а след това и спаси гейма в негова полза.

5:2 Гейм на 15 за Григор.

5:3 Джумхур отново се измъчи много на своето подаване, като направи третата си двойна грешка в двубоя. Добрите сервиси обаче му  осигуриха оставане в сета.

6:3 Безкомпромисен Григор и гейм на 0, с който затвори сета.

ВТОРИ СЕТ

0:1 Категорично най-дългият и оспорван гейм, в  който Григор пропусна цели 8 шанса за пробив и се стигна 11 пъти до равенство, но след 16 минути босненецът взе гейма.

1:1 Гейм на 0 за Григор.

2:1 (пробив) Григор дръпна с 30:40 и реализира брейкбола с минаващ удар и преднина за българина рано-рано в сета.

3:1 Отново гейм на 0 за първата ни ракета.

3:2 Този път босненецът нямаше проблем на подаването си и не допусна Григор да увеличи преднината си.

3:3 (пробив) Джумхур взе бързи две точки, като тества бекхенда на опонента си, но в крайна сметка сгреши на мрежата след дълго разиграване. Световният номер 28 стигна два поредни брейкбола на босненеца. Първият бе спасен бързо с уинър, но при втората Гришо направи двойна грешка.

4:3 Гейм на 0 за Григор.

4:4 Още един експресен гейм без особено дълги разигравания и без Дамир да стигне до точка.

4:5 Трети пореден гейм на 0.

5:5 В най-неприятния момент играта на Григор се влоши, като допусна няколко грешки от форхенд. Освен това хасковлията трябваше да спаси и сетбол, за да остана в сета.

5:6 Стабилните изяви на босненеца продължиха и без затруднения взе и това свое подаване, давайки само точка на Григор.

6:6 Григор успя да вземе гейма и всичко в този сет ще се реши в тайбрек.

Тайбрек: Босненецът реализира първия минипробив, но Григор отвърна за 2:2 с уинър в ъгъла на корта. Добрият сервис даде за пръв път преднина на българина – 4:3, но при 4:5 Григор трябваше да играе на втори сервис, което доведе до дълго разиграване. Джумхур завърши сета още на чужд сервис, благодарение на поредна непредизвикана грешка.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 (пробив) Лошата серия на Григор продължи и допусна пробив още в първия гейм. Той подари три брейкбола в полза на босненеца след 0:40. Гришо отрази първия, но при втория сгреши с волето и подари гейма на съперника си.

1:1 (пробив) Този път обаче това се отрази положително на българина, който направи бързи 4 точки и върна светкавично пробива.

2:1 Григор успя да спечели подаването си и въпреки добрия ретур на съперника му, той спечели само точка.

2:2 Джумхур също записа бърз сервис-гейм на своя сметка, като не даде точка на българин.

3:2 Поредна двойна грешка на Григор, но не се забърка в по-големи неприятности и взе подаването.

3:3 Гейм на 15 за Джумхур.

4:3 Бърз гейм на 0.

5:3 (пробив) Григор изпълни великолепен ретур, който му донесе две точки за пробив, но последваха две грешки и дюс. Пореден несполучлив удар на босненеца даде нова възможност за Григор, от която се възползва.

6:3 Бърз гейм за Григор и победа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българинът води с 2-0 в мачовете с босненеца, като и двата двубоя са играни на твърди кортове. При успех, Димитров може да спори с бившия номер 1 Новак Джокович във втория кръг. Сърбинът започва срещу австралийския квалификант Джон Милман веднага след двубоя на Гришо.

Хасковлията завоюва титлата в Куинс Клъб през 2014 г., а в миналогодишното издание стигна до полуфиналите, където загуби от испанеца Фелисиано Лопес в три сета. Джокович, който сега е 22-и в света, не е печелил трофея в Куинс Клъб, а най-доброто му представяне е достигане до финала и загуба в него от Рафаел Надал през 2008 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички