Григор с трудна победа в Бризбън, чака Раонич или Надал на полуфинал


Григор с трудна победа в Бризбън, чака Раонич или Надал на полуфинал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1766 0

Григор Димитров постигна трудна победа над Доминик Тийм с 6:3, 4:6, 6:3 в четвъртфинала на турнира в Бризбън. Григор ще срещне победителя от мача Рафаел Надал - Милош Раонич, които играят веднага след мача на българина. 

Гришо стартира турнира с двусетови победи над Стийв Джонсън и Никола Маю и така си уреди сблъсък с едно от най-горещите млади имена в тура. Тийм започна участието си директно от втория кръг, в който се наложи над Самуел Грот.

Григор започна уверено двубоя и спечели първите три гейма. Първият бе малко по-труден за българина стартира с две точки на сервис, но след двойна грешка и още няколко недобри отигравания на Тийм стигна до брейбол при 30:40. Гришо успя да се спаси от опасността, а след това и затвърди като спечели първия си геймбол. Във втория гейм първата ни ракета направи пробив, поведе с 0:30, но допусна изравняване.

Топка, пратена в аут от Доминик обаче помогна за спечелването на гейма в полза на българина. Последва лесен сервис гейм за Гришо, спечелен на 0. Четвъртият гейм бе за сметката на австриеца, въпреки че направи двойна грешка, благодарения на силния си сервис успя да го спечели - 3:1. Тийм не се възползва от добрата си игра в този гейм и в следващия отново остави да доминира Григор, който притисна съперника си да сбърка в няколко ключови ситуации и взе гейма.

В седмия гейм дойде и първата сгрешена точка на мрежата от ракетата на Григор и изоставене с 15:40. Първата бе отразена със смач от основната линия, а при втория се спаси благодарение на сервиса си. Добра игра на мрежата и нов хубав сервис донесоха две точки и гейм за Димитров. Тийм спечели следващия гейм без затруднения - 5:3.

Макар и много трудно в продължителния девети гейм Григор успя да затвори сета. Той поведе с 30:15, но след втората му двойна грешка в срещата допусна изравняване. На Гришо му се наложи и да спаси точка за пробив, а Тийм на свой ред спаси още три сетбола. След няколко разигравания всичко завърши с неспасяем минаващ удар на Григор - 6:3. 

Вторият сет вървеше малко по-равностойно и Тийм показа по-съсредоточена игра. Австриецът започна с гейм на нула, но Григор записа следващия гейм също на нула за 1:1. Трети поред гейм на нула в сета само затвърди впечталението, че Тийм взима много по-лесно сервис геймовете си. Размяната на хеймове продължи и за 3:3 като Григор започна все по-трудно да сервис геймовете си и е видимо, че играта на Тийм започна да го затруднява. 

Добрата игра на австриеца му помогна да остана в мача като спечели втория сейт. В десетия гейм Тийм направи пробив, българинът бързо изостана 0-40, давайки три сетбола на опонента си. Не успя обаче да се измъкне от ситуацията, въпреки че неутрализира първите две точки за пробив - 4:6.

Третият сет започна подобно на предходния като двамата си размениха по два гейма. В петия гейм Григор направи пробив, след като изоставаше с 15:40. Димитров усети идеален момент да атакува, излезе на мрежата, а в следващото разиграване пласира невероятен пасинг шот от дъното на корта. Българинът достигна до брейкбол, а в толкова важен момент съперникът му направи двойна грешка. Григор обаче показа хладнокръвна игра в следващите геймове и позволи на съперника си да спечели само три гейма в сета. 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички