Григор с трудна победа и обрат срещу френски ветеран


Григор с трудна победа и обрат срещу френски ветеран
Снимка: Guliver/GettyImages

5198 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров постигна втора победа на тенис турнира Aegon Championships. Хасковлията надви опитния Жулиен Бенето с 4:6, 6:3, 6:4 и вече е на 1/4-финал.

Срещата започна по много неприятен начин за Григор, който допусна пробив още в първия гейм. Българинът допусна три двойни грешки, като последната бе при решаващото разиграване.

Бенето успя да задържи комфортно преднината си и показа по-постоянна игра, като най-основното му оръжие бе сервисът. В шестия гейм Григор бе най-близо до пробив, но именно заради серивиса си Бенето успя да спаси възможността. Без повече пробиви французинът затвори сета с 6:4.

Вторият сет също започна лошо за Григор, като за малко да се развие същият сценарий. Българинът този път се измъкна и спаси два брейк пойнта, за да вземе подаването си. В четвъртия гейм след прекрасен прехвърлящ удар Димитров стигна до два шанса за пробив, а двойна грешка на Бенето подсигури пробива. Последва убедителен серивс гейм и първата ни ракета поведе с 4:1. Димитров показа по-добра игра през този сет и не позволи до края на сета преднината му да бъде намалена.

Решителният трети сет започна с оспорвани геймове, а Димитров отново имаше проблеми в първия си сервис гейм. Той спаси възможност за пробив и измъкна гейма. Постепенно българският тенисист затрудняваше по-често съперника при негов сервис.В петия гейм Григор си изработи шанс за пробив, като спечели гейма и с малко късмет, след като ретурът му попадна в ъгъла на корта. Този пробив се оказа решителен, тъй като Димитров бе убедителен в своите сервис геймове и запази аванса си.В последния гейм Григор записа 3 аса, като почна почна с печелившо воле с плонж от бекхенд.

Първи сет

0:1 (пробив) Лошо начало за Григор, който направи три двойни грешки още в първия гейм. Бенето имаше три точки за пробив, като Гришо отрази първата, но при следващия опит допусна третата двойна грешка.

0:2 Французинът успя да затвърди пробива си. 

1:2 Този път Григор спечели подаването си, като даде 2 точки на съперника си. Сервис геймът отново не бе убедителен, но поне успя да прекъсне серията наБенето.

1:3 Първата ни ракета поведе с 30:0. Благодарение най-вече на начолния си удар френският ветеран обаче навакса и дори не даде на Григор да стигне до точка за пробив. 

2:3 Бърз гейм за Григор, но все още не успява да навакса преднината от пробива. 

2:4 Григор Димитров стигна до две точки за връщане на пробива, но и в двата случая Бенето пробва различен подход на сервиса и затрудни българина. В крайна сметка французинът спечели подаването си и продължава да е с брейк напред в резултата.

3:4 Безпроблемен сервис гейм за Григор. 

3:5 Гейм на 0 за Бенето. 

4:5 Григор сервира за оставане в мача,  дръпна 30:15 и с два аса затвори гейма.

4:6 Ранния пробив се оказа достатъчен за французина, за да спечели сета. Без затруднения и с ас по диагонала Бенето затвори първия сет. 

Втори сет

1:0 За малко да се стигне отново до пробив, но този път Григор се измъкна. Българинът трябваше да навакса изоставане от 15:40, но все пак взе първото си подаване в сета.

1:1 Гейм на 0 за Бенето.

2:1 Димитров спечели подаването си на 30 и засега води в сета, най-големият проблем продължава да е сервисът на французина.

3:1 (пробив) Най-сетне и Гришо се възползва от шанса си за пробив. Поведе с 40:15, а Бенето му направи услуга като точна тогава сътвори двойна грешка.

4:1 Димитров затвърди пробива си.

4:2 Бенето спря позитивната серия на Григор с гейм на 0.

5:2 Само точка за французина и българинът е на гейм от печелене на сета. 

5:3 Гейм на 0 за Бенето.

6:3 При 30:15 първата с отлична атака Григор си заслужи два сетбола, като още на първия изненада съперника с начален удар по правата. 

Трети сет

0:1 Трудно спелен гейм от Бенето, но вс епак се измъкна от атакуващите действия на Григор. 

1:1 Най-дългият гейм до момента в мача. Григор трябваше да спасява точки за пробив, но в решаващите моменти запази спокойствие и взе подаването си. 

1:2 Бенето печели по-трудно подаванята си, като в този гейм Григор успя да спечели две точки. 

2:2 Григор изравнява след гейм на 15. 

3:2 (пробив) Димитров стигна до брейк пойнт след двойна грешка на Бенето, а след това и късметът бе на негова страна като пласира ретур-уинър точно на линията. 

4:2 Затвърден пробив с гейм на 0 за хасковлията.

4:3 Гейм на 0 и за французина.

Преди двубоя

Двубоят между двамата ще бъде на Централния корт и е под №3 в програмата за деня. Това означава, че можем да го видим на корта не по-рано след 17 часа. 

Френският ветеран се намира на 87-о място, а двамата са се срещали два пъти до момента, като са разменили по един успех, но досега никога не са играли на любимата настилка на Григор - именно трева.

Григор Димитров има златна възможност не само да влезе в топ 10 на световната ранглиста, но и да спечели турнира. До момента отпаднаха топ 3 класираните Анди Мъри, Стан Вавринка и Милош Раонич, като единствено Марин Чилич и Жо - Вилфред Цонга са по-високо поставени. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички